Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ostravské doubledeckery vyjedou v listopadu

OSTRAVA - Dlouho očekávaný provoz patrových autobusů v Ostravě začne v listopadu. Oznámil to Dopravní podnik Ostrava s tím, že v prvních měsících budou vozy jezdit v pracovních dnech na lince číslo 78. 

Na turistickou linku 88 spojující ostravskou zoologickou zahradu s centrem Ostravy a Dolní oblastí Vítkovice vozy vyjedou příští rok...


Jeden z nových autobusů při prezentaci ve Vítkovicích (9. října 2020, DPO)

Dopravní podnik Ostrava v listopadu zahájí provoz patrových autobusů. Nejdříve mimosezónním provozem na lince 78. V následující letní sezóně je dopravní podnik přesune na turistickou linku číslo 88, která spojí Dolní oblast Vítkovice a ostravskou zoologickou zahradu, dva nejnavštěvovanější turistické cíle v Ostravě i celém kraji. Dopravní podnik Ostrava se tak stane vůbec prvním městským dopravcem v republice, který bude dvoupodlažní autobusy provozovat na běžné lince. Vozy vyšly na 28,6 milionů korun a disponují až 68 místy k sezení. 

Doubledeckery se měly v ostrém provozu objevit již 1. července, z důvodu pandemie koronaviru však čelila španělská pobočka Scanie odstávce provozu. Proto se jich lidé v Ostravě dočkají až teď. "Pevně věřím, že se oba doubledeckery brzy stanou dalším symbolem Ostravy a že si je naši pravidelní cestující i turisté oblíbí. Důležité je také připomenout, že jezdí na CNG. Ani v tomto případě jsme totiž neslevili z našeho dlouhodobého cíle, kterým je ostravská městská doprava bez dieselu," řekl generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys.


Vozy zachycené ještě v paskovském areálu Scanie (11. srpna 2020, DPO)

Dopravní podnik dlouhodobě spolupracuje jak s Dolní oblastí Vítkovice, tak i ZOO Ostrava. "Vzájemná spolupráce s oběma institucemi je pro nás nesmírně důležitá. Dolní oblast Vítkovic i zoo jsou nejnavštěvovanější atrakce v našem kraji a Dopravní podnik Ostrava nás svým nápadem s doubledeckery ještě více propojil. Návštěvníci Ostravy si nyní mohou pohodlně a naplno užít jak industriální krásu Dolních Vítkovic a Světa techniky, tak i překrásnou přírodu se zvířaty, kterou ostravská zoo nabízí," vysvětlil ředitel Dolních Vítkovic Petr Koudela.

"Naším společným cílem je mimo jiné přispívat k ochraně životního prostředí - vzduchu, který dýcháme, i přírody kolem nás. Dopravní podnik velmi operativně reaguje a posiluje spoje v návštěvnicky silných dnech, kdy k nám míří tisíce lidí. Navíc atraktivní doubledeckery s ekologickým provozem," dodal Tomáš Hanzelka, který je pověřen řízením ostravské zoo po nedávno zesnulém řediteli Petru Čolasovi. Dopravní podnik se po dohodě s vedením ostravské zoo rozhodl, že ostravské doubledeckery budou na počest Petra Čolase zdobit fotografie lemura Sclaterova a orlosupa bradatého, tedy druhů, na jejichž záchraně se zesnulý ředitel dlouhodobě podílel.


Patráky vyjedou do provozu začátkem listopadu (9. října 2020, DPO)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!