Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Ostravě přestali znovu otevírat přední dveře

OSTRAVA - Cestující v ostravské městské dopravě ode dneška dočasně nenastoupí předními dveřmi do trolejbusů ani autobusů. Dopravní podnik totiž zesiluje preventivní opatření k zamezení šíření koronaviru.

Kromě toho je v roli také možné prodlužování intervalů, dopravní podnik totiž plánuje také provádět měření obsazenosti spojů...


Jarní opatření v podobě uzavření předních dveří je opět tady (16. března 2020, Filip Vlček).

Krizový štáb Dopravního podniku Ostrava, který se dnes poprvé od jarního nouzového stavu sešel, rozhodl o znovuzavedení některých preventivních opatření v ostravské městské hromadné dopravě. "K povinným rouškám přibude zákaz používání předních dveří u autobusů a trolejbusů, doplněný o zapáskování prostoru u prvních dveří," informovala tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava Karolína Hřivnáč Rycková.

Řidiči autobusů a trolejbusů navíc budou otevírat druhé a další dveře na všech zastávkách bez nutnosti předvolby cestujícími. U tramvají budou řidiči otevírat všechny dveře bez nutnosti předvolby. Intenzita čištění a dezinfekce všech bude dál pokračovat ve zvýšené míře. "Nepolevujeme. Trvale dezinfikujeme naše vozy prostřednictvím ozónu i dezinfekčních prostředků. Řidiči mají k dispozici dostatek čisticích sprejů i gelů. Věřím, že i tuto vlnu nákazy zvládneme a nyní znovu zavedená opatření budou ještě více chránit naše cestující i zaměstnance. Tentokrát jsme připraveni mnohem lépe než na jaře," řekl ředitel dopravního podniku Daniel Morys.


Cestující se do přední části trolejbusů a autobusů nedostanou (16. března 2020, Filip Vlček).

Kromě výše uvedených opatření by se cestující měli připravit na případné omezování dopravy a prodlužování intervalů mezi spoji. Podle zprávy, kterou zveřejnil dopravní podnik na svých webových stránkách je mezi nově přijatými opatřeními také provádění měření obsazeností spojů. Na jaře například došlo kvůli úbytku cestujících k omezení intervalů a zrušení několika tramvajových, trolejbusových i autobusových linek. "Pro cestující nadále platí povinnost zakrývat si při cestování MHD nos a ústa," uzavřela Rycková.

V mnoha městech ruší poptávkové otevírání dveří

Některé dopravní podniky již řadu opatření přijaly. Například Dopravní podnik hlavního města Prahy přední dveře většiny tramvají a všech autobusů přestal otevírat již od 11. září. Ke zrušení poptávkového otevírání dveří cestujícími přistoupili také v Ústí nad Labem, kde tak řidiči od soboty 12. září otevírají všechny dveře. Ke stejnému opatření přistoupili také v Hradci Králové. "Až do odvolání je zrušen poptávkový systém ovládání dveří vozidel MHD," potvrdil František Meduna, tiskový mluvčí Dopravního podniku města Hradce Králové.


Podobné opatření realizuje od půlky září také Praha (16. března 2020, Vlčoun.cz/Archiv).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!