Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Tip: Svezte se Ostravou historickým vozidlem

OSTRAVA - Kdo má chuť zažít tu správnou atmosféru nostalgie, měl by využít jízdy historických vozidel v Ostravě. Ty několikrát do roka pořádá Dopravní podnik Ostrava společně s kroužkem přátel městské hromadné dopravy.

Historické trolejbusy a autobusy během letních prázdnin ještě dvě soboty pojedou z Poruby a Hulváků k zoologické zahradě a zpět...


Historický Ikarus před vozovnou trolejbusů (9. září 2017, Ondra Kašpárek).

Jízda historického kloubového Ikarusu z roku 1988 nebo ještě o jedenáct let staršího trolejbusu je jistě zajímavou atrakcí nejen pro pamětníky. A protože je o takové projížďky nebývale velký zájem, pořádá několikrát do roku Dopravní podnik Ostrava ve spolupráci s Kroužkem přátel městské hromadné dopravy speciální jízdy k nejrůznějším příležitostem. Během letních prázdnin jde především o jízdy historických vozidel k ostravské zoologické zahradě.

V letošním roce prázdninové jízdy připadly na 11. července, další jízdy jsou ale připravené na sobotu 25. července a 15. srpna. V provozu budou tradičně dvě linky. Autobusová linka jezdí z porubského Alšova náměstí přes Jižní svahy, Svinov mosty, Hulváky, Ahepjukovu, Husův sad a Most Pionýrů k zoologické zahradě, trolejbusová linka pak jezdí v trase z Hulváků po stejné trase přes Husův sad a most Pionýrů k zoologické zahradě.


Trolejbus 8Tr na Mostu Miloše Sýkory (9. září 2017, Ondra Kašpárek).

Z Alšova náměstí směrem k zoologické zahradě autobusy odjíždí v 9.12, 11.12, 13.12 a 15.12 hodin, z Hulváků pak v 9.30, 11.30, 13.30 a 15.30 hodin. Trolejbusová linka z Hulváků vyjíždí v 9.30 hodin a pak každé dvě hodiny až do 16.30 hodin. Od zoologické zahrady spoje vyjíždí od 9.15 do 17.15 hodin s tím, že v lichou hodinu odjíždí historický trolejbus na Hulváky a v sudou hodinu pak odjíždí historický autobus přes Hulváky na Alšovo náměstí v Porubě. Cena jízdného, kterou cestující platí u průvodčího v daném voze, činí 30 korun pro dospělého a 15 korun pro děti, předplatní jízdenky ve vozech neplatí.

Kroužek přátel městské hromadné dopravy čítající zhruba osmdesát zájemců o veřejnou dopravu se vzorně stará o početnou sbírku historických tramvají, trolejbusů a autobusů, se kterými se může veřejnost několikrát ročně setkat při nejrůznějších akcích. Současně se ale také zabývá o aktuální dění vývoje městské dopravy na Ostravsku, součástí pravidelných schůzí pak bývá přednáška o historii, současnosti a blízké budoucnosti dopravy nejen v České republice. 


Škoda 706 RTO při výjezdu z vozovny trolejbusů (9. září 2017, Ondra Kašpárek).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!