Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Posílení linky 8 lidé vítají, další změny už méně

OSTRAVA - Ostravskou tramvajovou dopravu čekají velké změny. Po vzoru pražských metrolinek, které jezdí častěji, než ostatní linky, se rozhodl tuto variantu zavést už také Dopravní podnik Ostrava. Vybral si k tomu linku číslo 8.

Novou linku mění v páteřní trasu spojující hlavní nádraží s centrem Ostravy, Svinovem a Porubou v polovičním intervalu 5 minut...


(23. července 2019, Filip Vlček).

Ve špičce mezi Porubou a centrem města každých 4 až 5 minut, večer a o víkendech každých 10 minut. Nový jízdní řád, který bude platit od 1. března, výrazně zintenzivní dopravní spojení na nejfrekventovanější ostravské tramvajové trati. Linka 8+ navíc vždy nabídne maximální komfort, tedy moderní nízkopodlažní vozidla s klimatizací, kamerovým systémem a wifi připojením. Od linky 8+ si DPO mimo jiné slibuje zvýšení cestovní rychlosti mezi Porubou a centrem a také lepší rozložení přepravní poptávky.

"Chceme na naší nejvytíženější trati nabídnout našim cestujícím ty nejkratší intervaly a zároveň nejmodernější vozidla. Pevně věříme, že by to mohl být další důvod, proč na cestě z Poruby do centra nechat auto definitivně doma,“ řekl generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys. Vybrané spoje linky číslo 8 pojedou navíc z Vřesinské dále jako linka 5 do Zátiší, na opačné straně se budou spoje střídat a pojedou na Hlavní nádraží i Hlučínskou. 


(16. února 2019, Filip Vlček).

Důležité je zmínit, že posílení tramvajové linky číslo 8 si ovšem vyžádá další změny v tramvajové dopravě, proti kterým obyvatelé Ostravy výrazně protestují. Linka číslo 3 pojede v pracovní dny mimo špičku a o víkendech z Dubiny jen na Mariánské náměstí, odkud bude pokračovat linka číslo 11 na konečnou zastávku Zábřeh. Naopak linka číslo 11 pojede ve stejném časovém rozsahu ze Zábřehu jen na Mariánské náměstí, odkud pojede jako linka 3 na Dubinu. V ostatních částech dne pak 'jedenáctka' pojede navíc jen na Plynárny, protože na Hlučínskou pojede každý druhý spoj linky číslo 8. 

Zatímco vcelku logickým krokem je, na základě požadavku městské části, přejmenování zastávky Hotelový dům Hlubina na nový název Náměstí Ostrava-Jih, nejvíce diskutovanou a dá se říct, že odmítanou změnou je ale trvalé zkrácení tramvajové linky číslo 17, která nově pojede z Dubiny pouze do zastávky Poruba vozovna. Velký městský obvod Dubina tak definitivně ztratí přímé spojení s Fakultní nemocnicí, protože linka už nebude jezdit mezi Porubou a Vřesinskou.


(23. července 2019, Filip Vlček).

"To myslíte s tím zkrácením linky číslo 17 vážně? Lidé, kteří jedou z dubiny do Fakultní nemocnice už tak šíleně dlouhou dobu, tak jim to ještě prodloužíte," komentoval změny na facebooku Dopravního podniku Ostrava Marek Heřmanovský. Podobně se vyjádřila také Kateřina Smejkalová. "Zkrácení trasy linky číslo 17 je teda hodně nešťastný nápad," uvedla. A další cestující také není ze změn nadšená. "Musí souhlasit, že se ty ostatní tramvaje nepovedly. Tak člověk nasedl a dostal se do cíle a teď bude muset několikrát přestupovat a nebo měnit trasu jízdy," uvedla Libuše Laštůvková.

V závěru tiskové zprávy Dopravní podnik Ostrav uvedl, že nejde o jediné velké změny v tramvajové dopravě. Do budoucna Dopravní podnik Ostrava navíc počítá také se zvýšením rychlosti spojů ve vybraných úsecích až na 80 kilometrů v hodině. Novinka v podobě linky 8+ je součástí širšího balíku změn s platností od 1. března, tedy k termínu celostátních změn jízdních řádů. Kompletní přehled změn najdou cestující také na webu dopravního podniku.


(27. června 2019, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!