Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nový zkoušený označník v Ostravě budí vášně

OSTRAVA - Na zastávce trolejbusů a autobusů u vozovny trolejbusů v Ostravě byl v minulých dnech instalován nový označník s jízdními řády. Podle dopravního podniku jde o pilotní instalaci v rámci změny městského mobiliáře.

Pokud se osvědčí, včetně verze doplněné o elektronický papír, tak jej Ostrava začne postupně instalovat na další zastávky...


Testovaný označník u vozovny trolejbusů (25. listopadu 2019, Filip Vlček).

Nové označníky se již na první pohled vymykají od těch ostatních. Narozdíl od ostatních zastávkových sloupků, které se používají nejen v Ostravě, ale také v rámci celé sítě Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje, a které jsou navíc typizované ve žluté barvě, jsou dva nové označníky v zastávce Vozovna trolejbusů v šedé barvě a jsou doplněné o standardní piktogram a jméno zastávky a se standardními jízdními řády.

Podle Dopravního podniku Ostrava jde o pilotní realizaci v rámci projektu modernizace a standardizace městského mobiliáře. "Jeden z dvou nových označníků bude ještě osazen takzvaným elektronickým papírem, podávajícím cestujícím aktuální informace o nejbližším odjezdu," potvrdila Informačnímu portálu Vlčoun.cz tisková mluvčí Dopravního podniku Ostrava Karolína Rycková. Dodala, že po vyhodnocení provozu pilotní realizace by mělo vedení města rozhodnout o přijetí nového standardu pro zastávkové označníky městské hromadné dopravy.


Označník bude doplněn o elektronický jízdní řád (25. listopadu 2019, Filip Vlček).

U oslovených cestujících budí nové zastávkové označníky rozpaky. Někteří je vítají, jiným se nelíbí. "Mě osobně se nový sloupek líbí. Alespoň bude zastávka MHD odlišena od zastávek krajských autobusů," myslí si Petra Harazimová. Jiného názoru byl Milan Hornický. "Asi jsem konzervativec, ale mě se tenhle sloupek vůbec nelíbí. Žlutá zastávka je jako důležitý orientační bod vidět na kilometry daleko, tahle tmavá bude ve špatném počasí snadno přehlédnutelná," řekl.

Informační portál Vlčoun.cz se s dotazem obrátil také na Jakuba Unucku, náměstka hejtmana v oblasti dopravy. "Jde o rozhodnutí Statutárního města Ostravy o změně městského mobiliáře. Označníky obsahují vše, co KODIS vyžaduje," sdělil redakci. Faktem je, že nové zastávky se odklonily od standardů, které byly specifikovány v dokumentu Technické a provozní standardy ODIS z ledna loňského roku. Jde o dokument specifikující náležitosti, které je nutné ze strany dopravců naplnit k zajištění přepravního výkonu na území ODIS. "Zastávkový sloupek je vyveden v barvě žluté - RAL 1028 žlutá melounová," uvádí se ve zmíněném dokumentu.


Druhý testovaný označník na výjezdu z vozovny (25. listopadu 2019, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!