Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ostravské asistenty přepravy potkáte i v noci

OSTRAVA - Cestující dlouhodobě volají po častější kontrole tarifní kázně cestujících. Ostravský dopravní podnik jejich prosby vyslyšel a začne posílat asistenty přepravy do provozu častěji také o víkendových nocích.

Asistenti přepravy fungují v ostravské městské hromadné dopravě více než dva roky, zkontrolovali téměř dva miliony cestujících...


Jedna z loňských nočních kontrol (20./21. dubna 2018, DPO).

Asistenti přepravy jsou v Ostravě natolik oblíbenou službou, že se vedení Dopravního podniku Ostrava rozhodlo ještě více zintenzivnit jejich pohyb ve vozidlech městské hromadné dopravy. Nyní je cestující potkají i ve spojích na nočních linkách v pátky a soboty. Asistenti přepravy pomáhají nastupovat a vystupovat handicapovaným cestujícím a maminkám s kočárky, poskytují informace pro cestování v rámci sítě dopravního podniku a zároveň ve spolupráci s Městskou policií Ostrava dohlížejí na dodržování přepravních podmínek.

"Mám velkou radost, že za dva roky fungování asistentů přepravy je zná a pozitivně vnímá už 80 % našich cestujících," zhodnotil působení asistentů generální ředitel a předseda představenstva Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys. "Právě na základě přijatých podnětů od našich cestujících jsme se rozhodli jejich službu ještě rozšířit a nově budou pravidelně nasazováni na nočních spojích," dodal generální ředitel.


Za více než dva roky asistenti přepravy zkontrolovali tisíce lidí (20./21. dubna 2018, DPO).

Podle Moryse se asistenti přepravy více zaměří i na kuřáky na zastávkách. "Naši cestující si stěžují, že stále mnoho lidí nedodržuje úplný zákaz kouření na zastávkách, a proto budeme ve spolupráci se strážníky městské policie vyžadovat dodržování tohoto zákazu," zdůraznil Daniel Morys. Aktuálně působí 59 asistentů přepravy, kteří zkontrolovali více než 1,9 miliónu cestujících. Za nedodržování Smluvních přepravních podmínek bylo vyloučeno přes 156 tisíc cestujících.

Doposud působili asistenti přepravy na nočních linkách nepravidelně nebo v rámci velkých nočních akcí. Jedna z těchto akcí proběhla i z pátku 27. září na sobotu 28. září. Akce byla zaměřena především na noční spoje vedoucí přes zastávku Stodolní směrem dále do ostatních částí města. Asistenti zkontrolovali 745 cestujících v 18 spojích. Z přepravy vyloučili 109 osob. Během akce nedošlo k žádnému mimořádnému případu vyžadujícímu zásah policie.


Vyloučeno z přepravy bylo přes 156 tisíc lidí (20./21. dubna 2018, DPO).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!