Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na Hlučínsku vyjel Transdev, podílí se i TQM

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ - Cestující v části Moravskoslezského kraje se od neděle 1. září setkávají s novým dopravcem. V oblasti Hlučínska vystřídal stávající Arrivu Morava dopravce Transdev, a to společně s TQM.

Právě TQM by mělo od června příštího roku převzít provoz v oblasti úplně, protože zvítězilo ve výběrovém řízení na zajištění dopravní obslužnosti...


Autobus TQM na lince 281 odjíždějící z Hlučína do Třebomi (3. září 2019, Filip Vlček).

Červené nebo modrobílé autobusy společnosti Arriva Morava od neděle 1. září na linkách zajišťujících dopravu na Hlučínsku vystřídal dopravce Transdev. Ten bude dopravu zajišťovat do června příštího roku, kdy má dopravu naplno převzít dopravce TQM. Ten vyhrál výběrové řízení právě pro tuto oblast a v současné době se po dohodě s Transdevem na zajištění dopravní obslužnosti podílí.

"Tarifní podmínky zůstávají nezměněny, všechny spoje jsou začleněny do ODIS. Na některých linkách dojde k drobným úpravám jízdních řádů, které požadovali cestující nebo obce," upřesnil jednatel společnosti KODIS, který organizuje dopravu v Moravskoslezského kraji, Aleš Stejskal. Kromě několika drobných posunů skutečně k revoluci v jízdních řádech zatím nedošlo. Vedení Moravskoslezského kraje aplikaci nových jízdních řádů, které jsou mnohdy rozšířeny o spoje v obdobích, kde vznikala třeba i čtyřhodinová prodleva, plánuje až na polovinu června příštího roku.


Transdev zajišťuje plný provoz linky číslo 75 z Hlučína do Poruby (3. září 2019, Filip Vlček).

Informaci o návratu společnosti TQM do provozu zveřejnil dopravce na svých facebookových stránkách minulý týden, kuloáry se ale tato informace šířila několik týdnů. "Spolu s naším partnerem Transdev Morava budeme obsluhovat linky Hlučínska směrem do Ostravy. Cestující se mohou těšit na 16 našich nejnovějších a nejpohodlnějších autobusů Iveco Crossway, které jsou nízkopodlažní a klimatizované," uvedl dopravce.

Zpoždění v první dny odpovídá dopravní situaci 

Informační portál Vlčoun.cz si provoz ověřil na vlastní kůži v úterý 3. září odpoledne. Nový dopravce zajišťuje dopravu na linkách číslo 281, 282, 283, 284, 290, 292 a 293. Na většině spojích byly k vidění bílé autobusy SOR společnosti Transdev a žluté autobusy Crossway společnosti TQM. Spatřen na lince s cestujícími byl ale i jeden autobus SOR společnosti TQM, který dopravcům slouží pravděpodobně jako záložní vozidlo. 


Autobusová linka číslo 284 v Bolaticích u kaple (3. září 2019, Filip Vlček).

V první pracovní den, který bývá vždy velmi chaotický, a navíc v Moravskoslezském kraji vydatně pršelo, stávající dopravce obstál téměř bezproblémově. Podle sledování na mapě online polohy spojů dosahovalo zpoždění na vybraných spojích maximálně pěti až deseti minut, což odpovídá běžné dopravní situaci. Pravidelnost dopravy v ranní špičce výrazně omezuje dopravní hrdlo na příjezdu do Ostravy již od Petřkovic, v odpolední špičce pak dopravu brzdily kolony v Petřkovicích a v Hlučíně, kdy zpoždění opět dosahovalo až deseti minut.

Nástup nového dopravce tak proběhl bez komplikací. Nenastaly tak komplikace, jako v případě výměny dopravce na Opavsku letos v červnu. Tehdejší TQM tady vystřídal dopravce ČSAD Vsetín, který se hned od první dnů potýkal s velkými problémy. Zpoždění mnohdy přesahovala i půl hodiny, řidiči neznali své trasy a cestující si stěžovali ve větší míře. V současné době se ale situace i na Opavsku a Vítkovsku stabilizovala.


Autobus dopravce Transdev linky 292 u Dolu Odra v Ostravě (3. září 2019, Filip Vlček).

Další změnou v Moravskoslezském kraji bylo i avizované ohrožení spojení mezi Šumperkem a Ostravou. Stávající linku 930201 stávající společnost Arriva zrušila, Moravskoslezský kraj ji ale nahradil. "Jelikož Moravskoslezský kraj vnímá potřebu zachovat uvedené spojení minimálně ve stávajícím rozsahu, rozhodl se po dohodě s Olomouckým krajem, že spoje této linky objedná u dopravce ČSAD Vsetín, který obsluhuje oblast Opavska," dodal Stejskal s tím, že nová linka bude na území Moravskoslezského kraje zařazena v systému ODIS a na území Olomouckého kraje v systému IDSOK.

Čtěte také...
- ČSAD Vsetín jezdí už i z Šumperku do Ostravy (vydáno 2. září 2019).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


TQM nasazuje na všechny svoje spoje výhradně Crosswaye (3. září 2019, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!