Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

TQM vozilo návštěvníky Slezské muzejní noci

OPAVA - Dopravce TQM se také v letošním roce podílel na bezproblémovém zajištění dopravy návštěvníků Slezské muzejní noci. Dva autobusy jezdily na dvou linkách a z Opavy odjížděly k památníku Hrabyně a do Arboreta Nový Dvůr. 

Za celý večer na pěti párech spojů na každé lince přepravily stovky návštěvníků. TQM tak přispělo ke zdárnému průběhu akce...


Autobus TQM po příjezdu k památníku v Hrabyni (31. května 2019, Filip Vlček).

Slezská muzejní noc je součástí celorepublikového festivalu Muzejních nocí, do kterých je zapojeno například Brno, Ostrava nebo Praha. V případě Slezské muzejní noci, která se uskutečnila v poslední květnový den, se do akce zapojily opět kulturní instituce v Opavě a blízkém okolí. Do akce se zapojilo například Statutární město Opava, které připravilo večerní prohlídku ochozu, ze kterého je krásný výhled na usínající Opavu. Neméně zajímavá byla prohlídka Muzea patologie ve Slezské nemocnice v Opavě, kde byly připraveny komentované prohlídky.

Hlavním organizátorem ale bylo Slezské zemské muzeum, které otevřelo brány Historické výstavní budovy, nedávno zrekonstruovaného Müllerova domu, Památník Petra Bezruče či Knihovnu Slezského zemského muzea. Tak, jako v minulých letech, tak i letos do akce zapojilo ale také Národní památník II. světové války v Hrabyni s ukázkami dobové módy nebo Arboretum Nový Dvůr, které lákalo na netradiční večerní osvětlení nebo nedávno otevřenou expozici motýlů.


Přestupní bod v Komenského ulici (31. května 2019, Filip Vlček).

A právě do posledních dvou vzdálenějších objektů byla pro návštěvníky připravena speciální kyvadlová doprava, kterou zajistil dopravce TQM. Vypravil dva autobusy SOR, které jezdily na dvou bezplatných linkách. Obě dvě linky měly výchozí zastávku v Komenského ulici, která byla zároveň přestupním bodem, a odjelo odtud celkem pět spojů na každé lince, a to v časech v 18.00, 19.00, 20.00, 21.00 a 22.00 hodin. 

První linka spojovala centrální bod s památníkem v Hrabyni a jízdní doba činila zhruba 20 minut. Druhá linka, která byla značně vytíženější, pak jezdila do Arboreta Nový Dvůr. Autobusy jezdily označené při cestě z Opavy cílovou zastávkou, při návratu zpět do Opavy pak nápisem Muzejní noc. Dopravce TQM je dlouholetým podporovatelem Slezské muzejní noci, která si klade za cíl nabídnout prohlídku muzeí a galerií v netradičním čase. A i tentokrát si akci nenechaly ujít tisíce lidí. Jen autobusy společnosti TQM přitom přepravily několik stovek účastníků.


Odjíždějící autobusy TQM v čele se spojem do Nového Dvora (31. května 2019, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!