Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Začíná oprava důležité křižovatky v Ostravě

OSTRAVA - Rekonstrukce důležité křižovatky ulic Českobratrská a Sokolská začíná. Zatímco od 4. června začnou stavební práce bez větších dopravních omezení, ten pravý chaos v dopravě nastane až v létě. Změny chystá i městská doprava.

Během letních měsíců bude křižovatkou možný průjezd pouze vozům městské dopravy, trolejbusy vystřídají náhradní autobusy...


Pohled na křižovatku během odpolední špičky (12. června 2017, Filip Vlček).

Stavba začne úpravou plochy před budovou Policie České republiky. Objízdné trasy budou rozděleny do několika samostatných etap s úpravami dopravního značení, vyznačením objížděk a úpravou režimu svícení semaforů. Hotovo bude v září. Zhotovitelem je vítěz veřejné zakázky společnost Strabag a cena za objednané práce činí 21,4 milionu korun. Realizátor začne podle harmonogramu v červnu úpravou plochy před budovou Policie ČR, kde postaví parkoviště s 12 místy. V chodnících bude hloubit rýhy pro inženýrské sítě.

Aby město řidiče zatížilo co nejméně, posunulo termín uzavírek až na prázdninové měsíce, kdy je provoz mírnější. Na přelomu června a července začne uzavírka komunikací pro individuální dopravu. Ulice Českobratrská bude uzavřena od křižovatky s ulicí Přívozskou, včetně příjezdu z estakády od Slezské Ostravy. Sokolská třída bude uzavřena ve směru z Mostu Miloše Sýkory od ulice Matiční a ve směru z Ostravy-Přívozu od okružní křižovatky s ulicí 30. dubna.


Křižovatku v centru Ostravy čeká uzavírka (12. června 2017, Filip Vlček).

Během letních měsíců zůstane křižovatka průjezdná pro městskou hromadnou dopravu. "Jen trolejbusy budou nahrazeny autobusy a po dobu uzavírky budou zrušeny v obou směrech zastávky na Mostu pionýrů," řekla náměstkyně primátora pro investice Zuzana Bajgarová. Konkrétní informace zatím město ani Dopravní podnik Ostrava nezveřejnil, má se tak stát až v polovině června.

Dopravní podnik Ostrava využije trolejbusové výluky a o prázdninách vymění trolejové vedení, upraveny budou také semafory. Rekonstrukce semaforů zahrnuje technickou i softwarovou úpravu stávajícího řadiče, výměnu stožárů a dalších technologických komponentů. Přemístěny budou kamery městského dopravního kamerového systému tak, aby při pohledu na vjezd do křižovatky zabíraly současně kromě vozidel i stav semaforů. Drobné úpravy se dotknou také veřejného osvětlení v křižovatce.


Křižovatka je prakticky každý den přetíženou tepnou (12. června 2017, Filip Vlček).

Dokončovací práce jsou podle harmonogramu naplánovány na září. Po jejich ukončení bude mít vozovka křižovatky nový živičný povrch v žulovém dvouřádku s kamennými obrubami. Jejich provedení naváže na předchozí rekonstrukci ulice Českobratrské z roku 2017 směrem k ulici Nádražní a také na probíhající rekonstrukci estakády ve směru na Most Pionýrů. Zrekonstruované stávající chodníky budou mít povrch ze zámkové dlažby. Území zpestří nově vysazená zeleň. K záhonům a dělícím ostrůvkům pro chodce přibudou rostlinky tavolníku, nízkého keře s malými žlutozelenými listy.

K rozsáhlé opravě Českobratrské ulice došlo již v roce 2017. Práce probíhaly od května do listopadu, kdy byla ulice s měsíčním předstihem otevřena pro veškerou dopravu. Frekventovaná dopravní tepna v centru města podstoupila potřebnou rekonstrukci v úseku mezi ulicemi Sokolskou třídou a Nádražní ulicí. Týkala se výměny inženýrských sítí a položení nového povrchu vozovky, práce tehdy vyšly na 33,48 milionu korun.


Projíždí tudy všechny trolejbusové linky městské dopravy (12. června 2017, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!