Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V červnu se změní jízdní řády, TQM zatím končí

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ - Se změnami v autobusové dopravě především v oblasti Opavska a Vítkovska musí cestující počítat od neděle 9. června. Ačkoli KODIS kromě změny dopravce avizuje jen drobné posuny spojů, někdy jde až o půl hodiny.

Zatímco TQM na Opavsku a Vítkovsku skončí, tento týden Moravskoslezský kraj oznámil, že TQM bude od června 2020 jezdit na Hlučínsku...


Žluté autobusy TQM zmizí například i z Vítkova (20. května 2019, Filip Vlček).

Autobusovou dopravu v oblastech Opavsko a Vítkovsko převezme dopravce ČSAD Vsetín a částečně také Transdev Morava. Nahradí tak stávajícího dopravce TQM, který se ve výběrových řízeních umístil na nižších pozicích. Výsledky sice TQM několikrát napadlo u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, ale zatím bezvýsledně. Mezitím v úterý 28. května Krajský úřad Moravskoslezského kraje zatím bez dalších podrobností uvedl, že pro oblast Hlučínska od června příštího roku vybral jako nejvýhodnějšího dopravce právě společnost TQM. Nový dopravce ČSAD Vsetín ovšem pro cestující přinese řadu výhod. Doprava má být zajišťována nízkopodlažními autobusy v bílém vnějším provedení s logem Moravskoslezského kraje vybavenými klimatizací, USB zásuvkami pro dobíjení mobilních zařízení a audiovizuálním informačním systémem. Ve vozidlech bude možné hradit jízdné v hotovosti, bezkontaktní čipovou kartou ODISka a také bezkontaktní bankovní kartou.

Zastávka Opava,Bílovecká,TQM zcela zanikne

Na Opavsku bude jednou ze zásadních novinek ukončení autobusových linek již u Východního nádraží. Stávající obratiště Bílovecká,TQM je totiž v majetku společnosti TQM, které na svůj pozemek zcela logicky zakáže vjezd vozidel ostatních dopravců. U východního nádraží proto dojde z důvodu rozdělení obsluhy stanovišť na příměstskou a městskou hromadnou dopravu ke změně v odjezdových stanovištích.


Současného dopravce TQM nahradí nový ČSAD Vsetín (20. května 2019, Filip Vlček).

Koordinátor ODIS na svém webu upozorňuje pouze na drobné časové úpravy spojů vyvolaných požadavky cestujících, obcí a oběhových možností vozidel. Informační portál Vlčoun.cz však ve srovnání s dosavadními jízdními řády objevil řadu spojů, které budou posunuty téměř o 30 minut. Jako příklad lze zmínit dosavadní spoj linky 254, který dosud z Chuchelné do Opavy odjíždí v 17.38 hodin. Nově pojede již v 17.13, tedy o 25 minut dříve. 

Jednu linku pro přehlednost rozdělí na dvě

Co se týče dalších změn na Opavsku, tak linka číslo 247 bude rozdělena. Stávající linka bude mezi Opavou a Litultovicemi trasována přes Stěbořice a spoje vedené přes Slavkov a Dolní Životice budou označeny jako linka 267. Spoje linka 255 vedené mezi Opavou a Kobeřicemi přes Štěpánkovice jsou převedeny do páteřní linky 252. V lince 255 zůstávají spoje vedené z Kobeřic dále na Strahovice, Chuchelnou a Bělou. Na základě požadavku na zajištění spojů pro zaměstnance průmyslové oblasti v Chuchelné jsou zavedeny víkendové spoje.


Opavsko a Vítkovsko tak čekají změny jízdních řádů i dopravce (20. května 2019, Filip Vlček).

Na linkách v rámci Vítkovska proběhly sice hlavní změny již 9. prosince loňského roku, i přesto ale dochází k dalším změnám. Spoje mezi Vítkovem a obcí Melč jsou zajištěny linkami 233 a 241, které jsou všechny jednotně vedeny přes zastávku Vítkov, Lhotka, střed. V dopoledních hodinách jsou na lince 233 zavedeny nové přímé spoje, kdy již nebude nutné v Kružberku přestupovat.

Na lince 236 je nově více spojů vedeno přímo mezi Vítkovem a Budišovem nad Budišovkou, Podlesím bez nutnosti přestupu na autobusovém stanovišti v Budišově nad Budišovkou. O víkendu je přidán jeden pár spojů, který je proložen se spoji vlakové linky S33. Spoje stávající linky 231 jsou vloženy do linky 678, která bude provozována dopravci ČSAD Vsetín a Transdev Morava. Došlo zde k proložení spojů a přidání víkendového páru spojů mezi Vítkovem a Ostravou.


TQM ukončí provoz všech svých linek 8. května (20. května 2019, Filip Vlček).

Mění se ale doprava také v dalších částech Moravskoslezského kraje. Na základě proběhlých výběrových řízení na autobusové dopravce bude příměstské autobusové linky v oblasti zajišťovat převážně dopravce Transdev Morava. Od 9. června se změní také dopravce na Frýdecko-Místecku, kde bude jezdit převážně dopravce ČSAD Frýdek-Místek ze skupiny 3CSAD. 

Frýdecko-Místecko zajistí nově ČSAD Frýdek-Místek

Ze změn vyberme především spojení Ostravy a Frýdku-Místku, kde dojde k posílení počtu rychlíkových spojů linky číslo 353 jedoucí z Ostravy do Frýdku-Místku po dálnici D56. Velká část spojů je následně vedena dále po lince 351 do Morávky. Obslužnou funkci přes město Paskov a obce Žabeň a Sviadnov zastoupí jak linka 351 vedená do Morávky, tak linka 980 vedená dále přes Frenštát pod Radhoštěm a Rožnov pod Radhoštěm do Horní Bečky ve Zlínském kraji. Kompletní změny cestující ale najdou na webových stránkách Koordinátora KODIS.


Na Hlučínsku ale pro změnu vyjede od června příštího roku (20. května 2019, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!