Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Asistenti přepravy se soustředí na noční spoje

OSTRAVA - Od ledna 2019 mohou cestující Dopravního podniku Ostrava narazit na asistenty přepravy i v noci. V nočních spojích se nově pravidelně objevují dvě čety po čtyřech asistentech společně s městskými strážníky.

Rovněž pokračují investice Dopravního podniku Ostrava do rozšiřování počtu kamer ve vozidlech MHD i na zastávkách...


Asistenti přepravy při jedné z nočních akcí (20./21. dubna 2018, DPO).

Asistenti přepravy fungují v rámci linek Dopravního podniku Ostrava téměř dva roky. Aktuálně jich je zaměstnáno 59. "Velmi intenzivně vnímáme, jak důležitý je pro naše cestující pocit bezpečí v našich vozidlech. Od začátku jsme chtěli asistenty přepravy na nočních linkách. Z dat, která máme k dispozici, víme, že si je cestující v noci přáli," řekl generální ředitel Dopravního podniku Ostrava Daniel Morys.

Ostravský dopravní podnik začal přepravní asistenty do provozu v plném nasazení do provozu posílat v listopadu roku 2017. Od té doby se uskutečnila řada speciálních akcí, dopravce dokonce sám oslovil cestující s tím, kam by měl asistenty přepravy posílat nejčastěji. Ankety na webu dopravního podniku se zúčastnilo více než 300 lidí a nejvíce hlasovali pro nasazení asistentů na tramvajových linkách číslo 4, 3 a 11 a na autobusových linkách 21, 48 a 33. Z trolejbusů by je cestující uvítali především na lince číslo 108, 104 a 103. "Na základě ankety jsme si udělali obrázek o linkách, které jsou podle našich cestujících problémové," doplnil tehdy Morys s tím, že na tyto linky jsou asistenti vysíláni nejčastěji.


Strážníci asistují u všech akcí (20./21. dubna 2018, DPO).

Podobně cestující vítají také kamerový systém ve vozidlech městské hromadné dopravy. "Plánujeme kamerový systém ve všech vozidlech do konce roku 2020," řekl Daniel Morys. Už teď má dopravce ve svých téměř 250 vozidlech více než 1800 kamer, do roku 2020 přibude dalších 1749 kamer do 311 vozidel. Městská hromadná doprava tak bude zase o další kus bezpečnější a v případě problémů bude snadné označit agresora.

Dopraví podnik Ostrava zároveň eviduje pokračující nárůst cestujících, za rok 2018 dokonce největší za poslední tři roky. Zatímco v roce 2017 přepravil více než 91 milionů cestujících, loni už to bylo téměř 98 milionů. "Vnímám to jako ohromný úspěch všech našich zaměstnanců. Pořád si zdůrazňujeme, že naši cestující jsou pro nás na prvním místě a že jim chceme nabídnout snadné odbavení, maximální komfort, čistotu a bezpečí. A kromě toho je, obzvlášť v těchto smogových dnech, cestování MHD taky určitým typem společenské odpovědnosti," dodává Daniel Morys.


Asistenti přepravy se nově soustředí na noční spoje častěji (20./21. dubna 2018, DPO).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!