Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Českým Těšínem se budou prohánět Scanie

ČESKÝ TEŠÍN - Hromadnou dopravu v Českém Těšíně bude od 1. ledna příštího roku nadále zajišťovat společnost Arriva Morava, která si pro tyto městské linky nově vybrala autobusy společnosti Scania.

K slavnostnímu představení veřejnosti došlo před městskou radnicí při příležitosti rozsvícení stromečku koncem listopadu...


Jeden z prezentovaných autobusů Scania (30. listopadu 2018, Scania).

Pátek 30. listopadu byl na náměstí v Českém Těšíně nejen rozsvícen vánoční strom, ale během této slavnosti došlo také na odhalení autobusu Scania. Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnil místopředseda představenstva společnosti Arriva Morava Michal Pastrňák, vedoucí oddělení dopravy města Český Těšín Tomáš Hloušek a manažer prodeje autobusů Scania Lukáš Martinů. Už od příjezdu byl o autobus velký zájem.

Po symbolickém přestřižení pásky pak zástupci společnosti Arriva Morava Scanii otevřeli a všichni si tak mohli tento nový model vyzkoušet. Mezi jeho přednosti patří plně nízkopodlažní provedení se třemi dvojitými dveřmi pro rychlou výměnu cestujících. Autobus je vybaven 9-ti litrovým motorem o výkonu 250 k, automatickou převodovkou ZF Ecolife se zabudovaným retardérem. Bezpečnost je zajištěna skrze nejmodernější asistenční systémy jako např. asistent nouzového brzdění, kamerový systém. Cestující ocení především výkonnou klimatizaci a topení, extra tónovaná boční okna v determálním provedení, USB porty pro nabíjení mobilních zařízení.

Scanie disponují moderním interiérem a speciálním potahem

Cestování těmito autobusy zpříjemní také velmi moderně naladěný interiér, který tvoří podlaha v dekoru dřeva, nerezové přídržné tyče a především speciální potah sedadel. Ten je nejen antibakteriální, ale také vodoodpudivý. Sedadla se tak snadno udržují, což mimo jiné přispívá k jejich dlouhé životnosti. Autobus je také vybaven rampou pro snadnou přepravu hendikepovaných pasažérů a povelovým přijímačem pro nevidomé.


Autobus byl symbolicky opatřen mašlí jako dárek obyvatelům  (30. listopadu 2018, Scania).

"Pro občany to znamená, že budou od 1. ledna příštího roku jezdit úplně novými komfortními autobusy a doufám, že s nimi budou spokojeni," řekla během představení autobusů personální ředitelka skupiny Arriva Lucia Kunešová. Moderní autobus pak přináší komfort nejen pro cestující, ale také samotné řidiče. "Je zde zcela nové pracovní místo s ergonomickým sedadlem. Autobus je také vybaven couvací kamerou, která přispívá k větší bezpečnosti při ovládání a manévrování vozidla," doplnil ředitel společnosti Arriva Morava Michal Pastrňák.

Arriva Morava bude v příštích deseti letech používat pro dopravní obslužnost města Český Těšín výhradně vozidla značky Scania. "Těší nás, že se naše spolupráce se společností Arriva dále rozvíjí a věříme, že bude úspěšně pokračovat i v dalších letech. Bylo také příjemné sledovat pozitivní reakce lidí bezprostředně po otevření dveří," popisuje první chvíle po slavnostním představení autobusu Scania Lukáš Martinů.

Novinkou je také prodloužení linky MHD do Horního Žukova

V barvách MHD Český Těšín budou jezdit celkem čtyři Scania Citywide LF. Městu se navíc podařilo zareagovat na potřeby obyvatel. "Prodloužili jsme linku do Horního Žukova, kde vzniká velké množství nových rodinných domků, zlepší se také dostupnost centra města a celkem vzniknou čtyři nové zastávky. Dvě na Žukově a dvě v centru města," vyjmenovala novinky v městské hromadné dopravě starostka Českého Těšína Gabriela Hřebačková.


Interiér autobusu je laděn do světlých odstínů (30. listopadu 2018, Scania).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!