Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Autobusu do cesty vběhla srna. Sjel ze silnice

PÍŠŤ (OPAVSKO) - K hrozivě vypadající nehodě autobusu vyjížděli v úterý ráno moravskoslezští hasiči. U Píště na Opavsku sjel autobus s šesti cestujícími do příkopu a čelně narazil do stromu. Lékaři ošetřili jen lehčí zranění.

Podle vyjádření společnosti Arriva, které autobus patří, vběhla řidiči do cesty srnka. Řidič následně strhl řízení doprava...


Havarovaný autobus u Píště na Opavsku (4. prosince 2018, HZS Moravskoslezského kraje).

K nehodě došlo v 7.15 hodin, kdy regionální autobus linky číslo 292 mířil z Ostravy do Chuchelné. Za obcí Píšť sjel ze silnice do příkopu, kde došlo k čelnímu nárazu do stromu. Na místo ihned vyjely tři jednotky profesionálních hasičů Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, a to ze stanic v Hlučíně, Opavy a Ostravy. "Protože dveře autobusu nešly otevřít, hasiči prořezali jedno z pravých bočních oken, ostrou spodní hranu podložili dekou a vysvobodili ze zajetí autobusu všech šest osob. Dvě z nich čekaly na ošetření v hasičské cisterně, další v sanitce," informoval mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Po příjezdu speciální techniky z Opavy a Ostravy následně jeřáb havarovaný autobus zezadu zvedal, aby se zadní kola dostala na silnici. Ve druhé fázi hasiči použili zadní naviják jeřábu a bez větších problémů položili autobus na všechna čtyři kola na silnici. "Autobus, který měl všechna čtyři kola v pořádku, se na silnici dokonce podařilo nastartovat. Díky hasičům se pak podařilo autobus přetáhnout do Chuchelné, kde byl následně předán zástupci dopravní firmy.


Vůz sjel ze silnice a narazil do stromu (4. prosince 2018, HZS Moravskoslezského kraje).

Havarovaný autobus Iveco Crossway vyjížděl krátce po půl sedmé ráno na lince číslo 292 z Ostravy a přes Hlučín pokračoval do Píště. Odtud měl přes Bělou dojet do Chuchelné, kam ovšem nedojel. Spekulace nad zdravotním stavem řidiče vyvrátil mluvčí dopravní společnosti Arriva Morava, které autobus patří. "Podle vyjádření řidiče autobus strhl ze silnice poté, co mu do jízdní dráhy vběhla srna," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz tiskový mluvčí společnosti Arriva Martin Farář. Podle informací policie byla dechová zkouška na alkohol u řidiče negativní.

Policisté museli silnici z Píště do Chuchelné na více než pět hodin uzavřít, otevřeli ji až krátce před 13.00 hodinou. Po zadokumentování poškozeného autobusu byl vůz v odpoledních hodinách následně odtažen přes Bolatice a Hlučín zpět do domovské garáže ve Vítkovické ulici v Ostravě.


Jeřáb jej poté vrátil zpět na vozovku (4. prosince 2018, HZS Moravskoslezského kraje).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!