Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Havířov příští rok výrazně promění přednádraží

HAVÍŘOV - V příštím roce Havířov začne s rekonstrukcí prostor před budovou vlakového nádraží. Informovali o tom zastupitelé havířovské radnice s tím, že práce si vyžádají investici přibližně 150 milionů korun.

Nový přednádražní prostor nabídne nové parkoviště, moderní zastávky autobusů, nové přechody pro chodce a přibude i zeleň...


Uvažovaná podoba přednádraží v Havířově (vizualizace, MÚ Havířov).

Město Havířov plánuje rekonstrukci přednádražního prostoru za zhruba 150 milionů korun. "K celé stavbě máme připravenou projektovou dokumentaci. Nyní připravujeme soutěž na výběr zhotovitele této velké investiční akce. Stavbu bychom chtěli zahájit již na jaře příštího roku," uvedla primátorka města Jana Feberová.

Nově by mělo vzniknout 134 parkovacích stání. Součástí nového přednádražního prostoru budou také kryté zastávky a příchozí koridory, dále chce město do lokality přivést cyklostezku. Plánuje také opravit komunikaci na ulici Železničářů a chodníky, vybudovat nové přechody pro chodce a autobusové zálivy či instalovat veřejné osvětlení a kamerový systém. Dále chce Havířov revitalizovat volnou plochu před výpravní budovou, osadit nové prvky městského mobiliáře a v okolí vysadit zeleň.


Moderní zastřešené zastávky pro autobusovou dopravu (vizualizace, MÚ Havířov).

Na samotnou realizaci rekonstrukce přednádražního prostoru podalo město žádost o evropskou dotaci v rámci projektů ITI a nyní čeká na její vyhodnocení. "V červnu letošního roku jsme předložili žádost o dotaci prostřednictvím ITI IROP. Žádost je v současné době v hodnocení u poskytovatele dotace. Ihned po předložení žádosti jsme zahájili přípravné práce nezbytné k realizaci projektu," sděluje ekonomický náměstek primátorky Josef Bělica.

V současné době město staví parkoviště pro 45 aut na ulici Železničářů za bytovým domem v blízkosti vlakového nádraží. Stavba parkoviště předchází rozsáhlé rekonstrukci přednádražního prostoru, a to proto, že po celou dobu rekonstrukce přednádraží nebude přerušen provoz vlakového nádraží, ale současné parkoviště u nádraží bude součástí stavby, a nebude tak po dobu rekonstrukce sloužit svému účelu. Jelikož rekonstrukce přednádraží potrvá zhruba dva roky, bude již po tuto dobu cestujícím sloužit nové parkoviště u bytového domu.


Pohled na přednádraží v Havířově z ptačí perspektivy (vizualizace, MÚ Havířov).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!