Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ostrava plánuje muzeum městské dopravy

OSTRAVA - Mezi města, která disponují muzeem městské hromadné dopravy, se chce zařadit také Ostrava. Radní totiž schválili veřejnou zakázku na vyhotovení konceptu Muzea MHD. To by mělo být u hlavního nádraží.

Přihlášky do výběrového řízení budou přijímány do konce července, porota bude hodnotit provedení, cenu i interaktivnost...


Historicé vozy jsou zatím v depozitáři v Martinově (11. června 2016, Ondra Kašpárek).

"Rada města schválila veřejnou zakázku na vyhotovení konceptu Muzea MHD, dokumentaci pro jeho vybavení a výkon činnosti koordinátora za maximálně 2 miliony korun bez DPH," informovala tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy Andrea Vojkovská s tím, že expozice Muzea MHD bude umístěna v prostorách areálu v blízkosti ostravského hlavního nádraží, ohraničeného ulicemi Wattova a Špálova.

K podání nabídky budou osloveny kanceláře z České republiky i ze zahraničí, mezi nimi např. Josef Pleskot, který již v Ostravě realizoval několik úspěšných projektů. Mezi oslovenými bude ostravská, pražská a liberecká kancelář, vytipovaná zahraniční studia jsou z Berlína, Schwaig bei Nürnbergu, Bergeijku a Vídně. Nabídku však může poslat neomezený počet zájemců. Lhůta pro podání nabídek je stanovena na 31. července do 13 hodin.


Historie městské dopravy je nedílnou součástí města (11. června 2016, Ondra Kašpárek).

Technickou kvalifikaci musí dodavatel doložit seznamem referenčních projektů, které realizoval v posledních sedmi letech. Z něj musí být zřejmě, že mezi referencemi má alespoň 1 návrh, studii či projekt zaměřený na výstavní expozici veletrhu, muzea, science centra nebo zábavní park o ploše přes 1000 metrů čtverečních.

Cílem projektu je zpřístupnit veřejnosti hravou formou nejen historii, ale také současný vývoj městské hromadné dopravy, a dále vytvořit předpoklady pro zájem návštěvníků o techniku a technické obory a také pro vzdělávání v této oblasti nenásilnou a zábavnou formou. "V neposlední řadě cílí na popularizaci MHD a tvorbu atraktivních prostor pro trávení volného času pro všechny věkové skupiny," dodala Vojkovská. Hodnocen bude návrh provozních a výstavních prostor, venkovní expozice a zpevněné plochy, orientace vstupních prostor a vymezení funkčních ploch.


Mezi flotilu historických vozidel patří také autobusy (11. června 2016, Ondra Kašpárek).

Další hodnocenou oblastí bude předložený návrh výstavních prostor, důraz bude kladen na interaktivní zaměření exponátů, hravou formu prohlídky, nenásilnou edukaci návštěvníků s ohledem na historii techniky v Ostravě. Součástí hodnocení bude také základní návrh grafiky a příklady interaktivní komunikace s návštěvníkem.

Porota vyhodnotí nabídky na základě nejvýhodnějšího poměru nabídkové ceny a kvality v poměru 20:80 %. Na základě součtu bodů v jednotlivých kritériích bude stanoveno pořadí úspěšnosti nabídek. Nabídky bude hodnotit pracovní skupina ve složení radní pro dopravu Lukáš Semerák, technický náměstek Dopravního podniku Ostrava Martin Chovanec, za Magistrát města Ostravy vedoucí odboru strategického rozvoje Václav Palička, vedoucí útvaru hlavního architekta a stavebního řádu Cyril Vltavský a vedoucí oddělení přípravy a realizace investic Radek Muťka.


Ostravany občas vozí i historické trolejbusy (11. června 2016, Ondra Kašpárek).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!