Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Muzejní noc v Ostravě láká do muzeí i depozitu

OSTRAVA - Již osmý ročník oblíbené Ostravské muzejní noci se uskuteční tuto sobotu 11. června v moravskoslezské metropoli. A i letos si přijdou na své také železniční a dopravní nadšenci.

Své brány totiž otevřou mimo dalších institucí také ostravský dopravní podnik v Martinově a železniční muzeum v centru města...


Během muzejní noci pojedou speciální autobusy (13. června 2015, Filip Vlček).

V sobotu bude v ostravské dopravě rušno. Celkem 33 institucí totiž budou od 16.00 hodin až do půlnoci v rámci Ostravské muzejní noci propojovat čtyři speciální autobusové linky označené písmeny A, B, C a D. Centrálním přestupním bodem bude zastávka Výstaviště, odkud budou autobusové linky vyjíždět v pravidelných dvacetiminutových intervalech, a to od 16.45 hodin až do 23.45 hodin. Některé linky už budou v provozu dříve, ale také i dříve skončí.

"Dopravu ovšem letos poznamená druhá část rekonstrukce Nádražní ulice. Mezi zastávkami Výstaviště a Důl Jindřich se návštěvníci budou muset přepravovat pouze pěšky nebo alternativním způsobem. Na druhou stranu by tato komplikace mohla vést k většímu oživení centra města," uvedla koordinátorka festivalu Jana Šrubařová.

Stáhněte si...
- Jízdní řád zvláštní autobusové dopravy linky A si stáhněte zde.
- Jízdní řád zvláštní autobusové dopravy linky B si stáhněte zde.
- Jízdní řád zvláštní autobusové dopravy linky C si stáhněte zde.
- Jízdní řád zvláštní autobusové dopravy linky D si stáhněte zde.
  (zdroj: Ostravská muzejní noc).


V provozu budou speciální autobusové linky A, B, C a D (13. června 2015, Filip Vlček).

Kromě tradičních institucí, jako je Ostavské muzeum, Český rozhlas, Landek park, Důl Michal nebo Slezskoostravská galerie se k akci tradičně připojí také Dopravní podnik Ostrava. Ten zpřístupní místo deponace většiny historických tramvají, které se nachází v areálu dílen v Martinově, a . Při této příležitosti však budou vystaveny i další historické dopravní prostředky a tematické předměty ze sbírky. Přímo do areálu bude zajíždět jak autobusová linka A, tak i zvláštní tramvajová linka ze zastávky Dílny DP Ostrava.

Součástí zpřístupnění areálu budou také okružní jízdy historickými vozidly po areálu vozovny nebo komentované prohlídky. Ty jsou naplánovány na 16.30, 17.15, 18.00, 18.45, 19.30, 20.15, 21.00 a 21.45 hodin a trvají přibližně 75 minut.

Opět se připojí také železniční muzeum

Ve spolupráci s Českými drahami bude zpřístupněno také Železniční muzeum moravskoslezské ve stanici Ostrava-střed, které kromě samotného muzea na kolejišti před stanicí ukáže dvě lokomotivy. "Pro fandy parních vlaků bude připravena lahůdka v podobě plně provozní parní lokomotivy 433.002 Matěj z depa ve Valašském Meziříčí," uvedl ředitel muzea Vojtěch Hermann. V muzeu bude kromě výstavy o historii tratí na Novojičínsku k vidění i stálá expozice o počátcích železničního provozu se spoustou artefaktů včetně dokumentů, plánů a dobových písemností. "A každý návštěvník obdrží evidenční kartu, kterou může uplatnit jako desetiprocentní slevu při zakoupení další vstupenky do našeho muzea," dodal Hermann.


Zpřístupněn bude i depozitář historických vozidel (13. června 2015, Filip Vlček).

Festival bude zahájen společným vypouštěním mýdlových bublin z bublifuků v 18.00 hodin před budovou Nové radnice na Prokešově náměstí, bublifuky budou na náměstí zdarma rozdávány již od 17.30 hodin. "Jádro Ostravské muzejní noci tří kulturní stánky, které již mají v Ostravě vybudováno renové," uvedla Šrubařová s tím, že festival již tradičně obohatí nově zapojené subjekty, jako je Cirkus trochu jinak, Národní památkový ústav nebo Pop Academy.

Všechny zapojené instituce připravily v rámci festivalu zajímavé a mimořádné programy v podobě koncertů, komentovaných prohlídek, divadel, přednášek a dalších aktivit, které zpřístupní zcela zdarma nebo za symbolické vstupné. Festival se koná pod záštitou hejtmana kraje Miroslava Nováka a priátora Ostravy Tomáše Macury.

Čtěte také...
- Pět linek spojilo Ostravskou muzejní noc (vydáno 15. června 2016).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Autobusové linky pojedou až do půlnoci (13. června 2015, Filip Vlček).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!