Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Hradec Králové v sobotu slaví 75 let trolejbusů

HRADEC KRÁLOVÉ - Výročí 75 let provozu trolejbusů oslaví Dopravní podnik města Hradce Králové v sobotu 18. května speciální akcí na Terminálu HD. Vyjedou historické vozy a představí se také zázemí MHD. 

Novinkou bude prezentace a jízdy historického trolejbusu Škoda 15Tr, který byl letos v březnu zpět odkoupen od Dopravního podniku města Ústí nad Labem...


Ilustrační foto (nedatováno, DPMHK)

Dopravní podnik města Hradce Králové letos slaví významné jubileum, před 75 lety totiž v Hradci začaly jezdit trolejbusy. Městský dopravce tak pro veřejnost připravuje speciální akci. Děti se mohou těšit na oblíbené jízdy historickými vozy nebo turistickým vláčkem. Fanoušci techniky určitě ocení i možnost nahlédnout do zázemí, případně početné statické ukázky vozového parku dopravního podniku. Některé historické skvosty budou i bezplatně vozit cestující na zvláštní trolejbusové lince. Akce se koná od 9.00 do 16.00 v Terminálu HD. 

Mimořádné linky historických trolejbusů Škoda 8Tr9, Škoda 9Tr, Škoda 14Tr08/6, kloubový Škoda 200Tr Sanos 01 a Škoda 15Tr označené symbolickým číslem 75 budou jezdit v pravidelných intervalech 20 minut na okružní trase z Terminálu HD směrem na točnu Pod strání. První spoj vyjede v 9.14 hodin. Na statické ukázce budou k vidění modely trolejbusů a autobusů. Zájemci si tak budou moci prohlédnout autobusy Urbanway 12m Cursor E6 STEP E, kloubový SOR NS 18 Diesel E6, SOR NS 12 Diesel E6 a trolejbusy typu Škoda 30Tr SOR TNB 12 a historický Škoda 15Tr.


Ilustrační foto (nedatováno, DPMHK)

Právě pro trolejbus Škoda 15Tr půjde o premiéru. Královéhradecký dopravní podnik totiž dva vyřazované vozy tohoto typu letos v březnu odkoupil od Dopravního podniku města Ústí nad Labem za 100 tisíc korun právě za účelem jejich provozování jako historické vozidlo. Vůz, který v Ústí jezdil pod evidenčním číslem 577, bude v Hradci provozován znovu pod ev.č. 83. Druhý vůz původního ev.č. 576 byl koupen pro zajištění náhradních dílů. V Hradci Králové trolejbusy typu 15Tr jezdily do roku 2012, v Ústí nad Labem byl jejich provoz ukončen právě letos v březnu. 

Návštěvníci akce budou mít možnost opět po delším čase nahlédnout do dispečinku, trolejbusové měnírny, montážních vozidel pro údržbu trolejbusového vedení nebo nabíjení elektrobusů. Na stanovištích budou k dispozici také zaměstnanci Dopravního podniku města Hradce Králové, kteří podají k jednotlivým tématům také výklad a rádi odpovědí i na zvídavé dotazy. Po menším okruhu kolem Terminálu HD se pak bude pohybovat také turistický vláček dopravního podniku. 


Ilustrační foto (nedatováno, DPMHK)

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!