Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vánoční elektrobus jezdí v Hradci jako dárek

HRADEC KRÁLOVÉ - Jako balíček s obrovskou mašlí jezdí v letošním roce speciální vánoční elektrobus v Hradci Králové. Svézt se s ním mohou zájemci průběžně na většině linkách až do začátku ledna.

Dopravní podnik také připomněl, že oproti jiným dopravním podnikům je vánoční elektrobus spíše raritou, většinou totiž vedou vánoční trolejbusy...


Vánoční elektrobus s obrovskou mašlí na boku (1. prosince 2023, DPMHK)

O prvním letošním adventním víkendu se na pravidelných spojích běžných linek MHD v ulicích Hradce Králové objevil již pátým rokem speciálně vánočně nazdobený elektrobus SOR NS 12 ev.č. 419. Shodně jako v předešlých letech je kromě světelné výzdoby exteriéru dekorován vánočními motivy i interiér samotného vozu. Svátečně laděným elektrobusem se cestující mohou svézt denně až do Tří králů do 6. ledna 2024. Vánoční elektrobus se stal již tradiční a nedílnou součástí vánoční výzdoby ulic našeho krajského města k potěše malých i velkých, cestujících či kolemjdoucích.

Před čtyřmi roky se toto vozidlo stalo vůbec prvním vánočně vyzdobeným elektrobusem na linkách MHD v České republice a zatím to vypadá, že i jediným. Ve většině měst vládnou trolejbusy. Elektrobus ve vánoční podobě je i poděkováním Dopravního podniku města Hradce Králové všem cestujícím, kteří využívají hradeckou MHD. Dopravní podnik tak věří, že během adventního času a blížících se svátků tento speciálně nazdobený vůz zaujme, přinese pozitivní ohlasy a v ulicích města přispěje k naladění na tu správnou sváteční atmosféru.


Elektrkobus vyjíždí na linky až do začátku ledna (1. prosince 2023, DPMHK)

"V nadcházejícím vánočním období mi dovolte popřát také vám všem, ať prožijete vánoční svátky v kruhu svých blízkých naplněni pohodou, klidem, štěstím, vzájemným respektem a láskou," zní za celý dopravní podnik společné přání Zdeňka Abrahama, předsedy představenstva společnosti. Ten také doplnil, že až do 22. prosince bude navíc jezdit zdarma speciální linka s názvem Vánoční trhy, jejíž provoz obstará další speciálně vyzdobený elektrobus SOR EBN 9,5 ev.č. 401.

Speciální spoj pendluje mezi Terminálem HD a Adalbertinem se zastávkami Hlavní nádraží, OD Tesco a Atrium, Centrál, Muzeum, Magistrát města a Velké náměstí. Z terminálu hromadné dopravy linka jezdí v intervalu 30 minut, a to o pondělcích od 13.00 do 18.00 hodin, v ostatních dnech od 11.00 do 18.00 hodin s výjimkou 22. prosince. To od terminálu vyjede poslední spoj v 15.00 hodin a z Velkého náměstí v 15.09 hodin. Zastávka na Velkém náměstí není letos u Galerie moderního umění, ale před výjezdem z náměstí do ulice V Kopečku, aby se přiblížila hlavnímu vstupu.


Vůz je jakýmsi dárkem pro cestující v MHD (1. prosince 2023, DPMHK)

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!