Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

O #ZkusBus na Svitavsku je nečekaný zájem

SVITAVY - Pardubický kraj v polovině května spustil službu #ZkusBus. Jízdní řád na Svitavsku určují sami cestující. Data z provozu za první měsíc jsou velice povzbudivá, týdně je provedeno několik desítek jízd.

BusLine, který dopravu zajišťuje, zmínil dobrodružnou cestu tří cestujících, kteří si postupně objednali tři objednávky přepravy po hřbitovech...


Ilustrační foto (14. května 2024, Kraj Vysočina)

Služba ZkusBus vozí obyvatele okolních obcí do Svitav a zase zpátky. Zajišťuje jim komfortní spojení na nákup, k lékaři, do školy či na úřad v období mimo dopravní špičku. Cestující si sami vybírají, kdy pojedou a kam. Díky virtuálním zastávkám je minibus nabere poblíž jejich bydliště a odveze co nejblíže cílové destinaci. „První data z provozu jsou velice povzbudivá. Postupně roste počet jízd i přepravovaných osob. Chtěli jsme pozvolný rozjezd, protože se v Čechách jedná o novinku a jsme prvním krajem, kde se poptávková doprava takto zkouší. S ohledem na to jsme si nastavili i marketingovou kampaň, ale už první týden jsme měli 20 jízd denně a v druhém týdnu jsme atakovali i 30," uvedl náměstek hejtmana Michal Kortyš.

Z podrobné analytiky, kterou má kraj k dispozici, vyplývá, že jezdí na jednu objednávku více lidí, třeba maminka s dítětem nebo sourozenci. "Zrušených jízd máme naprosté minimum, takže zatím spokojenost," dodal Kortyš s tím, že dokonce prodloužili marketingovou kampaň op jeden týden bezplatné přepravy. "Pak se ukáže, jaký bude zájem veřejnosti o placenou službu.

Čtěte také...
Na Svitavsku se rozjíždí individuální #ZkusBus (vydáno 16. května 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Ilustrační foto (14. května 2024, Kraj Vysočina)

#ZkusBus přináší flexibilní a rychlý způsob cestování v rámci Svitav a blízkých obcí od Opatova po Radiměř. Umožní cestujícím během 15 minut se dostat kamkoliv budou potřebovat. A jak to celé funguje? V přehledné aplikaci #ZkusBus dostupné na Google Store i Apple Store si pár kliknutími objednáte a zaplatíte minibus s logem Pardubického kraje, který pro vás za pár okamžiků přijede na takzvanou virtuální zastávku. Ta se bude nacházet na bezpečném místě v blízkosti vašeho bydliště či aktuální polohy, kde se zrovna nacházíte. Řidiči řeknete pouze své jméno a jedete. Služba je tu pro vás každý pracovní den mezi 8. a 20. hodinou. Cestu si navíc můžete objednat až den dopředu.

"Provoz na Svitavsku hodnotíme velmi pozitivně. Místní v regionu si službu velmi rychle oblíbili. Na 20 až 30 jízd denně jsme se zde dostali během prvního týdne provozu," řekl pak CEO CITYA Dominik Janík. O nový způsob dopravy je mezi cestujícími zájem a dopravce BusLine denně v průměru jezdí 200 kilometrů. "Cestující jsou se službou spokojeni a pochvalují si i prostorné a pohodlné vozidlo. Zaznamenali jsme i dobrodružný zážitek řidiče, kdy si tři cestující v rámci svého společného výletu postupně zadali tři objednávky dopravy a díky tomu vznikla tříhodinová okružní jízda po hřbitovech," doplnil pak k dosavadnímu fungování #ZkusBusu Jakub Hanzlík ze společnosti BusLine.


Ilustrační foto (14. května 2024, Kraj Vysočina)

Vysočina teď

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

Počasí Jihlava - Slunečno.cz

Redakce Jihlava:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- vysocina@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!