Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Třebíčskou MHD čeká plná integrace do VDV

TŘEBÍČ - Cestující, kteří využívají městskou hromadnou dopravu v Třebíči, budou moci v rámci jízdenky využít také krajské linky. Změnu umožní integrace systémů, kdy se od ledna MHD plně zapojí do Veřejné dopravy Vysočiny. 

Dopravu díky změně začnou na území města zajišťovat i projíždějící krajské linky. Na nich bude platit městský tarif včetně předplacených karet...


Ilustrační foto (17. prosince 2015, Vlčoun/František Živnůstka)

V Třebíči bude možné od 1. ledna příštího roku využívat k cestování po městě a jeho okolí nejen městskou hromadnou dopravu, ale také krajskou Veřejnou dopravu Vysočiny. "Tato pozitivní změna přináší především zvýšení komfortu pro cestující, tedy například i pohodlnější přestupy při kombinaci obou doprav nebo možnost využívat společného tarifu a slev. Společná iniciativa Kraje Vysočina a města Třebíč směřuje k podpoře udržitelnosti a snižování emisí," uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a dopravy Miroslav Houška.

Dopravu tak od Nového roku začnou na území města Třebíč zajišťovat také projíždějící krajské linky. Na nich bude platit městský tarif. Řidiči v regionálních autobusech budou při cestě mezi městskými zastávkami uznávat také předplacené jízdní karty třebíčské MHD s vyznačenou časovou platností a doplněním, že se jedná o integrovaný jízdní doklad Veřejné dopravy Vysočiny. Kartu a odpovídající nálepku bude možné získat na předprodeji MHD Třebíč a bude se týkat půlročního a ročního jízdného. 


Ilustrační foto (17. prosince 2015, Vlčoun/František Živnůstka)

V ceníku městské hromadné dopravy bude výraznou barvou vyznačeno, které jízdné je uznáváno ve Veřejné dopravě Vysočiny. "Cestující v třebíčské autobusové dopravě budou moci jezdit regionálními modrými autobusy na jízdné tarifu městské hromadné dopravy v rámci zóny Třebíč. To například znamená, že na jízdní doklad městské hromadné dopravy mohou jet na zastávku Střítežská u STOP-SHOPu modrým autobusem," doplnil následně možnost využití starosta Třebíče Pavel Pacal.

V autobusech Veřejné dopravy Vysočiny budou nově platit i třebíčské jednorázové jízdenky. "Stejně tak i čtyřiadvacetihodinové jízdenky, půlroční a roční předplacené jízdenky, které jsou vystaveny na třebíčských kartách. Uvedené jízdenky budeme uznávat v našich autobusech a vlacích zastavujících na území města Třebíče," doplnil pak i Martin Hyský, předseda Výboru pro strategické projekty Zastupitelstva Kraje Vysočina. V MHD Třebíč už dnes platí jednotlivé jízdenky Veřejné dopravy Vysočiny vydané do Třebíče, a to po dobu jejich platnosti označené na jízdním dokladu.


Ilustrační foto (17. prosince 2015, Vlčoun/František Živnůstka)

Vysočina teď

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

Počasí Jihlava - Slunečno.cz

Redakce Jihlava:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- vysocina@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!