Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Jihlavany čeká řada uzavírek a výluk v MHD

JIHLAVA - Nejen s omezením v souvislosti s letními prázdninami musí počítat cestující v jihlavské městské dopravě. S trasami linek zamává také plánovaná uzavírka Znojemské ulice, kde budou dělníci opravovat kanalizaci...

Kromě zrušení školních spojů a linek D a F tak bude posílena linka G. Kvůli uzavírce ulice Znojemské pak bude zavedena náhradní linka X...


Řada linek se během prázdnin změní (21. srpna 2020, Vlčoun/František Živnůstka)

Prakticky všechny linky MHD pojedou v létě podle mimořádných jízdních řádů. Od 1. července začne platit letní jízdní řád a nepojedou školní spoje a také všechny spoje linek D a F. Nahradí je spoje linky G, které budou vedeny stejně jako nyní o víkendu přes ulici Seifertova a zastaví na zastávkách ke Skalce a Fibichova. Nejsložitější bude asi období od 10. července. V tento den se uzavře Znojemská ulice kvůli opravě propadající se kanalizace. "Pro všechny spoje, které projíždějí náměstím, tím začne platit výlukový jízdní řád," upozornil Radovan Daněk, tiskový mluvčí jihlavské radnice a jedním dechem dodávám, že řada linek pojede po objízdné trase a zavedena bude i náhradní linka X. 

Objízdné trasy linek MHD povedou po Hradební, Dvořákově a Tolstého ulici a budou zřízeny náhradní zastávky. Jednak Masarykovo náměstí - náhradní zastávka naproti City parku, a to pouze pro směr z Březinek. A dále obousměrné náhradní zastávky Hradební a Dvořákova. "Zastávky na objízdné trase budou sloužit především pro zkrácení docházkové vzdálenosti na Masarykovo náměstí," vysvětlil ředitel jihlavského dopravního podniku Radim Rovner. Spoje s konečnou nebo výchozí zastávkou na Masarykově náměstí na něj dojedou a náměstí budou obsluhovat spolu s linkou X zavedenou v trase z Masarykova náměstí po Chlumovu. Na lince X bude jízdné zdarma a pojede jen v pracovních dnech od 7.30 do 16.30 hodin v intervalu 12 minut. 


Změněny budou trolejbusové i autobusové linky (21. srpna 2020, Vlčoun/František Živnůstka)

Prakticky u všech spojů dojde k časovým posunům odjezdů. Přestupní vazba mezi linkami A a B bude zachována, ale přesouvá se na náhradní zastávku Hradební. Autobusové spoje budou mít po dobu výluky výchozí zastávku na Masarykově náměstí u Sklípku, pro trolejbusové linky bude výchozí zastávka Masarykovo náměstí horní. Večerní rozjezd spojů MHD ve 22.35 z Masarykova náměstí dolního se po dobu výluky posouvá na náhradní zastávku Dvořákova na 22.36 hodin, všechny přestupní vazby tohoto rozjezdu budou zachovány, mimo linku E, kde se přestup posune na zastávku Chlumova.

Další komplikace lze čekat po 21. červenci na křižovatce Dvořákovy, Žižkovy a Hradební ulice. Bude se zde opravovat vodovod a následně vyměňovat semafory. V provozu bude pouze náhradní světelné značení. Zároveň budou linky G, H a 7 po tomto datu vedeny z důvodu uzavírky křižovatky ulic ke Skalce a Seifertova ulicí Wolkerova obousměrně a bude zřízena náhradní zastávka Wolkerova pro linky G a H náhradou za zastávku Ke Skalce. "Všechny podrobnosti včetně výlukových jízdních řádů budou postupně zveřejňovány na webu dopravního podniku, nejdříve to budou výlukové jízdní řády trolejbusů a autobusů platné od 10. července," dodal Radovan Daněk.


Z Masarykova náměstí bude jezdit i linka X (2. září 2018, Vlčoun/František Živnůstka)

Vysočina teď

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

Počasí Jihlava - Slunečno.cz

Redakce Jihlava:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- vysocina@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!