Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vysočina už hledá nové autobusové dopravce

VYSOČINA - Kraj Vysočina začal s přípravami na výběrové řízení na nové dopravce v autobusové dopravě. Ti by měli podle nových smluv začít jezdit v osmi oblastech po dvanáctimesíční přípravě od června příštího roku.

V současné době pro Kraj Vysočina dopravu zajišťuje sedmnáct dopravních společností, nejvíce je zastoupený ICOM transport...


Dopravu dosud zajišťuje i ICOM (17. prosince 2015, Vlčoun.cz/František Živnůstka)

Kraj Vysočina minulý týden vypsal tendr na linkové autobusové dopravce, kteří budou zajišťovat veřejnou dopravu v rámci objednávky Kraje Vysočina na deset let, a to od června příštího roku. Zakázka je podle zadání rozdělena do osmi oblastí, zohledněn je přesah základních spojů i na území sousedních regionů. Podle informací Martina Hyského, předsedy krajského výboru pro rozvoj je soutěž na zajištění autobusové dopravy patrně největší v historii kraje, její celková předběžně odhadovaná hodnota je 8 miliard korun.

Kraj požaduje částečně nízkopodlažní a klimatizované vozy

"V rámci hodnocení jsou jednotlivá kritéria nastavena nejen na cenu, ale i na hodnocení komfortu cestování. Kraj v soutěži stanovil například požadavek na stáří a velikost autobusů a na postupné nasazování částečně nízkopodlažních a klimatizovaných vozů, na venkovní a vnitřní informační systémy pro cestující, LCD panely, na jednotný vizuální vzhled vozidel nebo informační kanceláře," uvedl Martin Hyský.

icom transport trebic 05 20151217fza
Noví dopravci mají vyjet příští rok (17. prosince 2015, Vlčoun.cz/František Živnůstka)

Vedoucí oddělení dopravy Krajského úřadu Kraje Vysočina Pavel Bartoš vysvětlil, že po uzavření tendru budou mít vybrané dopravní společnosti 12 měsíců na přípravu zahájení provozu dle nově uzavřené smlouvy. Vlastní plnění zakázky by mělo začít od změny jízdních řádů v červnu 2022. Rozsah výkonu dopravy kraj stanovil v prvním období na 20 milionů autobusových kilometrů ročně. Nyní pro kraj autobusovou dopravu zajišťuje 17 společností. Na úhradu prokazatelných ztrát veřejné linkové dopravy má Vysočina letos 591 milionů korun.

Integrace se dolaďuje, nabízí například jednotou jízdenku

Kraj mezitím postupně pracuje na postupném zavádění prvků integrace do systému Veřejné dopravy Vysočina. Nový systém už veřejnosti nabídl jednotnou krajskou jízdenku, na kterou mimo jiné mohou například jezdit cestující i v rámci městské hromadné dopravy v Třebíči. Integrace autobusů a vlaků se nyní dolaďuje na Chotěbořsku, kde je upravován na základě připomínek občanů i vedení obcí jízdní řád. Aktuálně hledá Kraj Vysočina partnera, přes kterého bude provádět bezhotovostní platební transakce u všech dopravců zapojených do systému Veřejné dopravy Vysočiny.


Kraj pokračuje také v integraci dopravy (17. prosince 2015, Vlčoun.cz/František Živnůstka)

Vysočina teď

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

Počasí Jihlava - Slunečno.cz

Redakce Jihlava:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- vysocina@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!