Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Stavbou Vysočiny se stal terminál v Třebíči

TŘEBÍČ - V prestižní soutěži Stavba Vysočiny za rok 2015 se třebíčský přestupní terminál umístil na 1. místě. Ocenění převzal místostarosta Pavel Pacal a vedoucí odboru dopravy a komunálních služeb Aleš Kratina.

Součástí nového přestupního terminálu v Třebíči bylo také vybudování parkoviště se 112 stáními nebo nová křižovatka...


Pohled na moderní přestupní terminál (červen 2016, MÚ Třebíč).

Ocenění získal terminál za žádoucí a přínosné řešení provázanosti autobusové a vlakové dopravy se zřetelem na budoucí dokončení daného prostoru nádraží. "Přestupní terminál je největší investiční dopravní stavbou v Třebíči za posledních dvacet let. Součástí jeho výstavby byla modernizace nádražní budovy, úprava kolejiště, nová křižovatka u nemocnice včetně nového parkoviště se 112 parkovacími místy," popsal stavbu Aleš Kratina.

Vybudován byl se záměrem zrychlit a zjednodušit cestujícím přestupy a zajistit návaznost jednotlivých spojů. Nový přestupní autobusový terminál má osm moderních zastávek, vybavených digitálními informačními panely a přístřešky.


Nástupiště jsou mírně zkosená pro odstav autobusů (červen 2016, MÚ Třebíč).

"Práce na terminálu byly zahájeny v dubnu 2014 a otevřen byl 29. května 2015," dodal třebíčský místostarosta Pavel Pacal a dodal, že další etapa úpravy kolejiště bude zahájena 15. července. Stavba Vysočiny je tradiční soutěž a přehlídka staveb, architektonických řešení a konstrukcí, která má letos za sebou už 14. ročník.

Titul Stavba roku 2015 si dnes ve Valči převzali zástupci Nového Města na Moravě za stavbu místních Městských lázní. Nejčastěji titulovanou investicí roku 2015 na Vysočině však byla revitalizace Palackého náměstí v Počátkách. Kromě ceny poroty v kategorii revitalizace veřejných prostranství a prostoru si Počátky odvezly i Cenu veřejnosti a Cenu hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka. Kraji Vysočina patří čestné uznání za II/405 obchvat Příseky v kategorii Dopravní stavby. Odborná porota v letošním roce udělila tituly v pěti finálových kategoriích.


Letecký pohled na nový terminál v Třbeíči (červen 2016, MÚ Třebíč).

"Letošní držitelé ocenění Stavba roku výrazně přispěli ke stavebnímu rozvoji regionu. Moderní architektura realizovaná na území Kraje Vysočina vypovídá o stavu společnosti, je výrazem ekonomického potenciálu regionu a stavu technických možností. Investiční aktivity prospívají pracovnímu trhu, a to je pro mě zásadní skutečnost," uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

V kategorii Dopravní stavby byla rozdána také čestná uznání, a to na rekonstrukci koleje číslo 1 a 2 v úseku Sklené nad Oslavou - Ostrov nad Oslavou a dále u obchvatu v Přísekách za elegantní převedení tranzitní dopravy mimo intravilán obce.


Nechybí ani lavičky nebo zeleň (červen 2016, MÚ Třebíč).

Vysočina teď

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

Počasí Jihlava - Slunečno.cz

Redakce Jihlava:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- vysocina@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!