Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Dalších dvacet T6A5 putuje z Prahy do Brna

BRNO - Do jihomoravské metropole míří další tramvaje typu T6A5 z Prahy. Dopravní podnik města Brna hodlá všech dvacet tramvají, které odkoupil za téměř 8 milionů korun, co nejdříve zařadit do běžného provozu.

Dopravní podnik města Brna se tak nově stane největším provozovatelem těchto tramvají v republice, dosud prvenství držela Ostrava...


Jedna ze souprav v Brně složena z původně pražských tramvají (22. srpna 2020, Filip Vlček)

V těchto dnech začal převoz prvních tramvají typu T6A5, které v průběhu letošního roku vyřadil pražský dopravní podnik a následně nabídl k prodeji. Dopravní podnik města Brna vyjádřil zájem o celkem dvacet tramvají tohoto typu, prodej byl následně schválen. "Cena za jeden kus činí 390 tisíc korun, celkem tedy 7,8 miliónů korun. Dvacítka tramvají by měla být do Brna převezena do konce září," potvrdila Informačnímu portálu Vlčoun.cz tisková mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková. 

Brněnský dopravní podnik tak bude moci nahradit výrazně starší tramvaje T3G, které jsou s rokem mezi 1985 až 1989 již na hranici životnosti. "Pražské tramvaje T6A5 jsou o deset až dvacet let mladší a po nezbytných úpravách je možné je ihned nasadit na linky," doplnila Hana Tomaštíková. Tramvaje bude Dopravní podnik města Brna nasazovat na linky, kde potřebuje větší kapacitu souprav, a to například na linky číslo 2, 3, 5 a 12.


DP navyšuje kapacitu linek třívozovými soupravami (21. září 2019, František Živnůstka)

Ve vozovém parku brněnského dopravního podniku je již 28 tramvají typu T6A5. K dvaceti původně brněnských tramvají v loňském roce došlo k nákupu dalších deseti vozů stejného typu z Prahy. "Osm šlo do provozu a dva zůstaly na náhradní díly," upřesnila Tomaštíková. Nákupem dalších ojetých tramvají T6A5 z Prahy se tak Dopravní podnik města Brna stane největším provozovatelem těchto tramvají v České republiky. Po masívním vyřazování v Praze si toto prvenství několik let držela Ostrava s 36 provozními tramvajemi tohoto typu.

Tatra T6A5 je čtyřnápravová tramvaj, která byla v letech 1991 až 1998 vyráběna firmou ČKD Tatra v Praze pro český a slovenský trh. Celkem bylo vyrobeno 296 těchto vozů, které dodnes jezdí v Praze, Brně a Ostravě, na Slovensku pak Bratislavě a Košicích. Díky jejich postupnému odprodeji z Prahy se ale s těmito vozy mohou potkat cestující také v ukrajinské Charkově a v bulharské Sofii.


Souprava travají T6A5 v Praze na Nádražní ulici (6. září 2019, František Živnůstka)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!