Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brněnský DP v létě opraví dvě tramvajové tratě

BRNO - Cestující městskou hromadnou dopravou v jihomoravské metropoli musí v letních měsících počítat s rozsáhlejšími výlukami. Ty se dotknou šesti tramvajových linek, které budou omezeny, zkráceny nebo zrušeny.

Dopravní podnik města Brna finišuje s přípravami na dvě výluky, náhradní dopravu zajistí náhradní nebo pravidelné autobusové linky...


Některé tramvajové tratě v Brně čeká výluka (15. července 2015, Filip Vlček).

Letní měsíce Dopravní podnik města Brna tradičně využívá k potřebným opravám dopravní infrastruktury. "Plánované rekonstrukce se snažíme provádět vždy v období prázdnin, kdy lidé odjíždí na dovolené, abychom zatížili co nejmenší počet cestujících," uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek. Kvůli stávající vypjaté dopravní situaci ve městě dopravní podnik odložil opravy tramvajové trati v ulici Veveří, aby nedošlo k dalšímu zatížení provozu. "Nicméně ostatní plánované opravy provést musíme s ohledem na bezpečnost provozu a cestujících," dodal Havránek.

Brněnskou tramvajovou dopravu letos omezí dvě velké akce, které potrvají po celý červenec a srpen a které si vyžádají celkovou investici přesahující 150 milionů korun. První výlukou bude rekonstrukce ulice Cejl. Oprava tramvajové trati v úseku Soudní – Francouzská bude obnášet výměnu kolejnic a související konstrukce, jako jsou například odvodnění a odhlučnění. Tato akce doplní plánovanou výluku pro napojování inženýrských sítí v křižovatce Cejl x Vranovská v rámci probíhající akce v Zábrdovicích.


SOučástí některých výluk budou také doplňkové práce (15. července 2015, Filip Vlček).

Tramvajová linka číslo 2 bude ukončena na kolejové úvrati u Radlasu, linka číslo 3 bude z Jugoslávské odkloněna k Vozovně Husovice, linka číslo 4 pak pojede v úseku Malinovského náměstí – Trávníčkova odklonem ulicí Rooseveltovou a Milady Horákové, a linka číslo 11 bude zrušena. Náhradní autobusová doprava bude zajištěna autobusy X11 z Jugoslávské po trase Přadlácká - Bratislavská - Cejl - Tkalcovská - Plynárenská - Radlas - Cejl na Malinovského náměstí.

Opraví se také Jedovnická a Ostravská

Rekonstrukcí projde také tramvajová trať v úseku od odbočného uzlu Ostravská po zastávku Novolíšeňská v celkové délce zhruba 2,5 kilometrů. Kromě výměny kolejového svršku budou z důvodu snížení hlučnosti ve vybraných místech kolejnice opatřeny bokovnicemi. Součástí řešení stavebních úprav jsou čtyři zastávky, a to Bělohorská, Bílá hora, Líšeňská a Novolíšeňská, kdy všechna nástupiště s výjimkou zastávky Bílá hora směrem do centra budou bezbariérové. "Zároveň s tímto projektem bude probíhat i projekt Odbočný uzel Ostravská tramvajových linek 8 a 10, v rámci kterého dojde k výměně výhybek za rychlostní," uvedla tisková mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Tramvajová linka číslo 8 bude během výluky odkloněna do Juliánova v intervalovém prokladu s linkou 12 a linka číslo 10 bude ukončena úvraťově v zastávce Krásného. "Náhradní dopravu do Líšně zajistí posílené autobusové linky 55 a 78, které obsluhují přestupní zastávku Dělnický dům," doplnila závěrem tisková mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková.


Náhradní dopravu zajistí autobusy zvláštní i pravidelné (15. července 2015, Filip Vlček).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!