Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Cestujícím v Brně slouží nová mobilní aplikace

BRNO - Uživatelé chytrých telefonů již měsíc mohou využívat novou mobilní aplikaci s názvem DPMBinfo. Aplikace, která vznikla přímo v brněnském dopravním podniku, je ke stažení zdarma.

Verze pro iPhone, která bude mít úplně stejné funkce, se připravuje. Hotová by měla být během několika následujících dnů...


Základní obrazovka mobilní aplikace (16. července 2017, Filip Vlček).

Vše na jednom místě. To je výhoda nové aplikace DPMBinfo. Uživatel zde najde informace nejen o aktuálním dění v hromadné dopravě, jako zpoždění, poloha vozidla, mimořádné události, s možností zaměření dle svojí aktuální polohy nebo filtrace na linky hromadné dopravy, které využívá, ale také plánované změny v dopravě a novinky týkající se Dopravního podniku města Brna.

"Aplikace, je výsledkem společné práce realizačního týmu Dopravního podniku města Brna, jehož členy byli pracovníci nejen z Odboru informačních technologií, ale také z Odboru investic a Odboru přípravy provozu," vyzdvihl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek. Aplikace si poradí s řešením mnoha situací, které cestující mohou běžně při cestování potkat. Jde například o zapomenutí věci v prostředku hromadné dopravy, potřeba vyhledání spojení, volba nejvhodnější jízdenky včetně přímé možnosti nákupu SMS jízdenky či vyhledání odstavného parkoviště.


Informace o spojích a výluce z konkrétní zastávky (16. července 2017, Filip Vlček).

I když je aplikace primárně zaměřena na městskou hromadnou dopravu v Brně, nabízí data z celého regionu. Aplikace umí řadu funkcí. Uživatel si může například vyhledat aktuální odjezdy včetně zpoždění z libovolné zastávky na území celé IDS JMK. Tu si může vybrat podle své aktuální polohy, jejího názvu nebo ze seznamu svých oblíbených zastávek. Součástí vyhledaných odjezdů je i případná informace o mimořádné události.

Mezi dalšími funkcemi je například oblíbená poloha vozidel s možností filtrace na konkrétní linky, trakce či čísla vozu, kde u vyhledaného vozidla pak uživatel vidí linku, směr a cílovou zastávku, polohu a reálné zpoždění. V aplikaci si může vyhledat také spojení nebo seznam mimořádných událostí. "Nová aplikace je dalším způsobem, jak vylepšit cestování po městě Brně a informovat zákazníky Dopravního podniku města Brna," dodala tisková mluvčí Barbora Lukšová.


Oblíbená mapa se spoji MHD je v aplikaci také (16. července 2017, Filip Vlček).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!