Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ONLINE: V Letňanech začal veletrh Czechbus

PRAHA - Devátý ročník veletrhu Czechbus začal. První den určený hlavně pro zástupce médií představí novinky od výrobců, jako je například Iveco nebo třeba plzeňská Škoda. Bohatý je také doprovodný program.

/AKTUALIZUJEME/ Informační portál Vlčoun.cz v části prvního dne pro čtenáře připravuje průběžné online zpravodajství...


Ilustrační foto (22. listopadu 2018, František Živnůstka).

Veletrh autobusů, hromadné dopravy a garážové a servisní techniky se letos poprvé koná v areálu výstaviště v Letňanech. "Devátý ročník veletrhu nabídne vystavovatelům komfortnější podmínky a větší expozice, návštěvníci ocení snadnou dostupnost městskou hromadnou dopravou i možnost parkování v bezprostřední blízkosti výstavních hal," potvrdila Informačnímu portálu Vlčoun.cz manažerka veletrhu Veronika Plocková.

První den je zaměřen především pro média, kterým jednotliví výrobci představují novinky letošního roku. Naplánovány jsou tiskové konference společností Iveco, SOR Libchavy a v neposlední řadě také Škoda Transportation. Díky Informačnímu portálu Vlčoun.cz ale můžete být součástí prvního dne, ten totiž sledujeme online a přinášíme vám tak aktuální novinky hned, jak jsou vystavovateli prezentovány. Aktuální fotografie doplníme v podvečer.

12.13 hodin (Czechbus):
Online zpravodajství pro dnešek končí, děkujeme za pozornost. K jednotlivým vybraným společnostem se vrátíme postupně v následujících dvou týdnech prostřednictvím samostatných článků.

12.08 hodin (Škoda Electric):
Společnost Škoda Electric prezentovala svůj nejúspěšnější produkt, a to parciální trolejbus Škoda 26Tr, tentokrát v provedení pro Plzeň. Společně s tím se také společnost pochlubila velmi příznivými čísly: Škodovka vyrobila 82 bateriových trolejbusů, což je o 60 procent více, než loni. V letošním roce śkodovka uzavřela zakázky na dodávku téměř 170 trolejbusů, z toho již vyrobila a pozvolna je dodala například do Zlína, Teplic, Pardubic, Plzně a nově také do Ústí nad Labem. Své vozy ale koupily dopravní podniky ve Francii, Rumunsku a Maďarsku. Do výzkumu a vývoje investovala společnost za poslední tři roky přes tři miliardy korun.

11.41 hodin (Iveco):
Výstaviště v Letňanech se plní návštěvníky. Ti mají možnost prohlédnout si desítky autobusů a další techniky pro veřejnou hromadnou dopravu. Součástí je také bohatý doprovodný programv podobě přednášek či zajímavostí v trendech v dopravě.

10.52 hodin (SOR):
Na tiskové konferenci společnosti SOR Libchavy zástupci firmy shrnuli úsěchy loňského, ale i dosavadní úspěchy letošního roku. A v příštím roce chce SOR pokračovat v rozvoji karoserií a vozů s pohonem na stačený zemní plyn. Společnost SOR ve světové premiéře představila elektrobus SOR NS12-diesel v provedení pro Dopravní podnik měst Mostu a Livínova, exponát je navíc doplněn o tabulku "Dycky mostů ze známého českého seriálu. Druhým vystaveným modelem je SOR NS12-Electric. Vůz byl sice představen na Czechbusu před dvěma lety, ale dnes vystavovaná verze je inovovaná například o delší výdrž baterie. Toto řešení je vhodné například pro noční nabíjení a celodenní provoz na lince.

10.29 hodin (Czechbus):
Připomínáme, že ze zastávky Letňany je prodloužena trolejbusová linka číslo 58. "První pořadí bude obsluhovat bateriový trolejbus Škoda 30Tr, druhé pořadí pak vozidlo EkovaElectron 12T. Jízdní řády obou trolejbusů na lince číslo 58 zájemci naleznou na webu dopravního podniku," uvedla tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková. Dodala, že dopravní podnik se se společností Ekova Electric 12T v těchto dnech dohodly na prodloužení testování bateriového trolejbusu až do 5. března 2020. Naopak, trolejbus Škoda 30Tr svoji testovací misi v Praze po půldruhém roce ukončí v sobotu 30. listopadu 2019.

09.55 hodin (Iveco):
"Nabízíme kromě dieselu také řadu alternativních pohonů. V nabídce máme širokou škálu autoubusů poháněné zemním plynem i bioplynem," řekl následně Jiří Vaněk, generální ředitel Iveca. Zmínil také to, že společnost se se svými partnery podílí na vývoji trolejbusů a elektrobusů. "My už nebudeme prodávat jen autobusy. Autobus se stane jen součástí celého systému, který můžeme zákaznkovi nabídnout," dodal Vaněk. Současně s tím byla představena novinka - Iveco Bus Eway. Podrobnosti nejen o tomto autobusu přineseme v některém z dalších samostatných článků. Generální ředitel také připomněl nadstandardní servis svým zákazníkům.

09.42 hodin (Iveco):
Společnost Iveco představila na tiskové konferenci své dosavadní úspěchy. V loňském roce společnost prodala přes deset tisíc autobusů. "Nejvíce autobusů bylo prodáno do Francie, Itálie a na Slovensko a například na Slovensku má Iveco dokonce největší podíl provozovaných autobusů," řekl Jiří Kimla, obchodní ředitel pro Střední Evropu. Společnost Arriva převzala společnost Crossway s pořadovým číslem 40.000.

09.00 hodin (Czechbus):
Devátý ročník veletrhu Czechbus začíná, právě se koná slavnostní zahajovací ceremoniál. Současně s tím na letňanské výstaviště začínají přicházet první návštěvníci. Ti mohou k dopravě využít prodloužené trolejbusové linky číslo 58, která z Palmovky a Letňan pokračuje přímo do zastávky Výstaviště Letňany. Podrobnosti níže.


Ilustrační foto (22. listopadu 2018, František Živnůstka).

Devátý ročník středoevropského veletrhu autobusů, hromadné dopravy, garážové a servisní techniky Czechbus se koná nově v areálu PVA Expo Praha v Letňanech. Czechbus je interaktivním, specializovaným B2B veletrhem se zaměřením na problematiku české a středoevropské silniční hromadné dopravy. Využívá rozšířené kreativní prostředky pro zviditelnění vystavovatelů. Cílem je mimo jiné zvýšit prodej nových autobusů v České republice a podpořit exportní politiku státu.

K vidění bude zrenovovaný autobus i novinky od Hermana

Mezi posledními ohlášenými novinkami je tak, mimo novinky prezentované výrobci autobusů, například společnost EM TEST. Ta na veletrhu Czechbus představí novou generaci odbavovacích zařízení a novou řadu plnobarevných informačních panelů. Novinku představí také společnost Herman, půjde o novou pokladnu EPIS 5A. V loňském roce firma pokladnu prezentovala v prototypové verzi, letos půjde o ostrý provoz. Na své si přijdou také milovníci historie, prezentován tady totiž bude zrenovovaný projekt autobusu Tatra 500HB v unikátním provedení na podvozku Tatra 138. K vybraným vystavovatelům se Informační portál Vlčoun.cz bude vracet v průběhu následujících dvou týdnů prostřednictvím samostatných článků.


Ilustrační foto (22. listopadu 2018, František Živnůstka).

Návštěvníci měli šanci si vstupenku zakoupit v předstihu například v předprodeji na webu PVA Letňany, při takovém nákupu vstupenka vyjde je na 150 korun. Pokud si návštěvník vstupenku chce zakoupit na místě, pak zaplatí 200 korun. Za 150 korun vstupenku pořídí také držitelé karty Lítačka. Několik vstupenek pak mohli vyhrát také čtenáři Informačního portálu Vlčoun.cz. V případě ohlášených studentských exkurzí pak každý student zaplatí 10 korun.

Dopravní podnik prodloužil trolejbusovou linku 58

Generálním partnerem veletrhu Czechbus je Dopravní podnik hlavního města Prahy. Ten pro zajištění dopravy návštěvníků prodloužil a posílil trolejbusovou linku číslo 58 jezdící z Palmovky. Linka tak z Letňan pokračuje až do zastávky Výstaviště Letňany, linka je navíc provozována od 8.30 do 18.30 ve zkráceném intervalu 30 minut. Dopravní podnik na linku číslo 58 nasazuje oba parciální trolejbusy. "Konkrétně jde o trolejbusy Škoda 30Tr a Ekova Electron 12T," poznamenala tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková.


Ilustrační foto (22. listopadu 2018, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!