Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Dopravácký den v Jihlavě
byl plný Škodovek

 Platba kartou v Mostě
bude už možná za dva roky

 RegioPanteři PID jezdí
na všech spojích do Kralup

 Tématem Czechbusu budou
alternativní paliva

Jízdenku kartou ve Zlíně zaplatíme od prosince

ZLÍN - Termín spuštění možnosti platit za jízdné bankovní kartou či chytrými hodinkami ve zlínských trolejbusech a autobusech se blíží. Dopravní společnost Zlín - Otrokovice jej plánuje oficiálně spustit s platností od 1. prosince. 

V současné době slouží označovače čistě k označení papírových jízdenek, protože stále ještě probíhá proces certifikace celého systému...


Ilustrační foto (4. září 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Nové označovače se již připravují na platby bankovními kartami, a to již od 1. prosince. Do té doby slouží k označení papírových jízdenek, protože probíhá certifikace systému ze strany bank, která standardně trvá několik měsíců. Celkové náklady na vybudování nového elektronického odbavovacího systému jsou 14,905 milionu korun, z toho 12,670 milionu korun získá Dopravní společnost Zlín - Otrokovice z evropských zdrojů v rámci Integrovaného regionálního operačního programu.

"Instalaci nových označovačů jízdného realizujeme podle předem stanoveného plánu. Máme za sebou jejich instalaci do autobusů a trolejbusů a nyní komunikujeme s bankovními asociacemi, aby umožnily bezhotovostní platby dle standardů VISA a Mastercard. Splnit je potřeba celou řadu podmínek a kritérií, aby byly finanční převody zcela bezpečné. Proto si certifikace systému žádá určitý čas. Plně funkční budou označovače od 1. prosince," ujistil Josef Kocháň, ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice.


Ilustrační foto (20. července 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Nové označovače ocení po 1. prosinci zejména ti cestující, kteří nebudou mít po nástupu do některého vozu Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice předem zakoupené či platné časové kupony, a nebudou mít k dispozici ani papírovou jízdenku. "V těchto případech si buďto TAPnou nebo vyberou v nabídce označovače jednorázové jízdné, přiloží k přístroji bankovní kartu, chytré hodinky, mobil či jiný elektronický platební mechanismus, který používají, bezhotovostně zaplatí a mohou bez problémů cestovat," vysvětlil Zbyněk Ondryáš, správce informačních systému dopravní společnosti.

Označovače jsou další významnou letošní novinkou, kterou Dopravní společnost Zlín - Otrokovice realizuje. Už v srpnu spustila e-shop, tedy elektronickou možnost nákupu časových jízdenek. O systém je mezi cestujícími velký zájem. Počet osobních uživatelských účtu se blíží k tisícovce, jejich majitelé si již jejich prostřednictvím zaregistrovali téměř 400 nosičů, na kterých je uložen některý z platných cestovních kuponů. Více informací lze nalézt na webových stránkách Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice v odkazu E-shop, jenž je umístěný v horní liště úvodní strany.


Ilustrační foto (4. září 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!