Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Dopravácký den v Jihlavě
byl plný Škodovek

 Platba kartou v Mostě
bude už možná za dva roky

 RegioPanteři PID jezdí
na všech spojích do Kralup

 Tématem Czechbusu budou
alternativní paliva

Českolipské depo zaplní železniční nostalgie

ČESKÁ LÍPA - Druhý říjnový víkend bude patřit v České Lípě železniční nostalgii. Budou se tu konat jízdy parních vlaků a historických motoráčků a návštěvníci se budou moci těšit i na výstavu vozidel.

Součástí doprovodného programu bude výstava modelového kolejiště, ukázky historických zbraní a uniforem a nebude chybět ani občerstvení...


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

Hlavní atrakcí budou během víkendu 12. a 13. října jízdy nostalgických vlaků s parní lokomotivou Zelený anton řady 486.007 a historického motorového vozu Modrý šíp řady M 274.001. Tato vozidla provozuje Spolok Výhrevne Vrútky ze Slovenska. V sobotu 12. října se zájemci budou moci svézt parním vlakem z České Lípy přes Benešov nad Ploučnicí do Děčína a zpět. Jedna jízda se bude konat dopoledne, druhá odpoledne. Mezi nimi proběhne ještě jízda parního vlaku oběma směry mezi Českou Lípou a Mimoní.

V neděli 13. října pojede parní vlak z České Lípy přes Nový Bor, Svor, Jedlovou a Rybniště do Rumburka a po půlhodinové přestávce pak bude pokračovat až do německého Ebersbachu. Stejnou trasou se cestující svezou i zpět. Po oba víkendové dny se budou konat tři jízdy oběma směry historického motorového vozu Modrý šíp po trase Česká Lípa - Srní - Jestřebí - Staré Splavy - Doksy. Po takzvaném trianglu, který vede z českolipského hlavního nádraží přes Srní u České Lípy a Výhybnu Žizníkov zpět na stanici Česká Lípa hlavní nádraží, sveze zájemce v sobotu i neděli historický motorový vůz Hurvínek.


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

Kromě jízd parních a historických motorových vlaků bude pro návštěvníky připravený pestrý doprovodný program. Připraveny budou souběžné jízdy po tzv. falešné dvoukolejce, výstava historických vozidel v depu, točení vozidel na točně, sobotní výstava hasičských vozidel a sobotní výstava obrazů se železniční tématikou. Nebude chybět ani modelové kolejiště, expozice se zabezpečovací technikou, ukázka historických vojenských zbraní a uniforem, stánky se železniční tématikou a občerstvení.

Na místě bude na stánku ČD v prodeji pivní speciál Šlechtična. Výtěžek z prodeje půjde na opravu parní lokomotivy 475.179, která je deponována právě v České Lípě. Taktéž bude k v prodeji nástěnný kalendář ČD Nostalgie s historickými vozidly. Výtěžek z jeho prodeje půjde taktéž na opravy historických vozidel. V mimořádných vlacích bude platit zvláštní jízdné. Například z České Lípy do Děčína vyjde jednosměrná jízdenka na 300 korun, to samé pak u vlaku do Mimoně. O stovku dražší pak bude jízdenka z České Lípy do Rumburku. Modrý šíp pak pojede z České Lípy do Doks za 150 korun, Hurvínek po českolipském trianglu za stovku.


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!